• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی انار
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی انار
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر فرمولاسیون شربت کنسرو و دمای انبار بر خصوصیات شیمیایی و ارگانولپتیکی کنسرو آریل‌های ‌انار

    (ندگان)پدیدآور
    مظفری گنبری, منصورهآصفی, نارملا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    569.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    انار به‌دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ویتامین‌های مختلف، از نظر تغذیه‌ای و دارویی بسیار مورد توجه است. این میوه می‌تواند به‌صورت تازه‌خوری و فرآوری‌شده مورد‌استفاده قرار‌گیرد. حفظ خواص کیفی محصولات فرآوری‌شده در طول ماندگاری دارای اهمیت زیادی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت و قابلیت ماندگاری آریل‌های انار در کنسرو تهیه‌شده با سه نوع شربت کنسرو با ترکیبات متفاوت در طول زمان نگهداری در دو دمای مختلف، انجام شد. طرح آماری مورد استفاده در این پژوهش، آزمون فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی با سه فاکتور و سه تکرار بود. فاکتور اول فرمولاسیون شربت کنسرو در سه سطح (شربت قند، مخلوط شربت قند و آب انار و آب انار خالص)، فاکتور دوم دمای نگهداری در دو سطح (دمای اتاق و دمای یخچال) و فاکتور سوم زمان انبارمانی در 4 سطح (2، 4، 6 و 8 ماه) بود. آزمایش‌ها با دو رقم انار (پوست سیاه و پوست سفید شیرین ساوه) انجام شد. پارامترهای مورداندازه‌گیری، pH، اسید قابل تیتراسیون، ترکیبات فنولی کل، آنتوسیانین کل، چگالی رنگ و شاخص قهوه‌ای‌شدن (BI) بودند. نتایج نشان داد نمونه‌های کنسروشده با شربت قند در مقایسه با سایر تیمارها دارای پایین‌ترین چگالی رنگ و شاخص قهوه‌ای شدن بودند. نگهداری نمونه‌ها در دمای یخچال موجب حفظ ترکیبات فنلی و آنتوسیانین‌ها شد و BI این نمونه‌ها نسبت به نمونه‌های نگهداری‌شده در دمای اتاق کمتر بود. در تمامی نمونه‌ها در طول مدت نگهداری کاهش میزان آنتوسیانین، چگالی رنگ و افزایش BI مشاهده شد. مناسب‌ترین خواص ارگانولپتیکی مربوط به نمونه‌های کنسروشده با شربت قند و نگهداری‌شده در دمای یخچال بود.
    کلید واژگان
    انبارداری
    کنسرو انار
    فرمولاسیون
    شربت کنسرو

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2021-10-23
    1400-08-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش
    دانشیار گروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

    URI
    https://pej.areeo.ac.ir/article_124641.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/895120

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب