تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیمهای گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
خادمی حمیدی, محمدآدینه, حسینهرسیج, محمدقلیپور کنعانی, حسنانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر عصارههای کونوکارپوس (Conocarpus erectus L.)، پالونیا (Paulowniafortunei) و مخلوط آنها (%50 کونوکارپوس+ %50 پالونیا) بر کارایی رشد و تغذیه، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان به 4 گروه تغذیهای با رژیم غذایی %0 (T1)، %1 عصاره کونوکارپوس (T2)، %1  عصاره پالونیا (T3) و مخلوط آنها (T4) بهمدت 30 روز تقسیم شدند.  180 قطعه ماهی (09/4±57 گرم) بطور تصادفی در 12 آکواریوم 70 لیتری قرار گرفتند که به 3 تیمار و 1 شاهد تقسیم شدند. عملکرد رشد ماهیان در همه تیمارهای تغذیه شده با عصارههای گیاهی در مقایسه با شاهد افزایش معنیدار آماری داشت (05/0p) درحالیکه مقادیر گلوکز و هموگلوبین در ماهیان مصرف کننده عصاره گیاهی افزایش معنیداری آماری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصارهای کنوکارپوس و پالونیا در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان منجر به بهبود رشد، آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی خون شود.
کلید واژگان
ماهی قزلآلای رنگین کمانعصارههای گیاهی
رشد
فعالیت آنزیمهای گوارشی
ایمنی غیر اختصاصی
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




