تحول مفهومی و مولفه های رژیم بین المللی امنیت غذایی
(ندگان)پدیدآور
سجادپور, سید محمد کاظماحمدی خوی, امیر رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امنیت غذایی از جمله پدیده هایی است که سیاستگذاری جهانی را در سال های اخیر تحت تاثیر خود قرار داده است و به عنوان بحثی جدی در ادبیات روابط بین الملل وارد شده است . طی دو دهه گذشته از طریق نهادهای مربوط به سازمان ملل بحث امنیت غذایی در کانون توجه بازیگران بین المللی قرار گرفته و به مرور شاهد شکل گیری رژیم بین المللی امنیت غذایی هستیم . ماهیت رژیم بین المللی امنیت غذایی چیست؟ چه عناصری در شکل گیری این رژیم موثر هستند؟ چگونه رژیم بین المللی امنیت غذایی در مقایسه با سایر رژیم های بین المللی قابل ارزیابی است؟ در این پژوهش سه عنصر یک رژیم بین المللی یعنی "کارکردهای هنجار سازی" و "ایجاد مقررات بین المللی" و" سیسستم نظارتی" به مورد امنیت غذایی تعمیم داده خواهد شد و روشن خواهد گردید که رژیم بین المللی امنیت غذایی به عنوان یک رژیم مستقل قابل شناسایی است . رژیم بین المللی امنیت غذایی خود روشن کننده نیاز نظریه های امنیتی به ابعاد نرم و غیر نظامی در تحلیل مولفه های ناامنی می باشد . در این پژوهش در مقایسه با سایر رژیم های بین المللی مدلی برای رژیم بین المللی امنیت غذایی ارائه گردیده است.
کلید واژگان
امنیترژیم بین المللی
امنیت غذایی
مولفه های شکل دهنده رژیم امنیت غذایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01




