تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای گوشت مرغ سلامت محور در شهر شیراز
(ندگان)پدیدآور
عرفانی فر, صمدبخشوده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه با ایجاد بازار فرضی و منظور کردن سه ویژگی عدم مصرف آنتیبیوتیک در فرآیند پرورش، مرغ با وزن استاندارد (مرغ سایز) و مرغ بهداشتی، گوشت مرغ سلامت محور برای مصرفکنندگان در شهر شیراز تشریح و تبیین گردید. به منظور بررسی تمایل به پرداخت مصرفکنندگان برای این محصول از روش ارزشگذاری مشروط و سوالات انتها- باز استفاده گردید. دادههای مورد نیاز با تکمیل پرسشنامه از یک نمونه تصادفی 440 نفری از شهروندان شیرازی در خرداد ماه سال 1396 بدست آمد. از مدل دو مرحلهای هکمن برای تشخیص عوامل مؤثر بر انتخاب و تخمین میزان تمایل به پرداخت اضافه برای مرغ سلامت محور نسبت به مرغ معمولی استفاده شد. تحلیل دادهها نشان داد که حدود 3/87% افراد حاضر به پرداخت مبلغ اضافه جهت خرید مرغ سلامت محور هستند. متوسط تمایل به پرداخت اضافه مصرفکنندگان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ سلامت محور مبلغ 19650ریال بدست آمد. نتایج نشان داد که احتمال انتخاب مرغ سلامت محور توسط خانوارهای با درآمد متوسط نسبت به خانوارهای کم درآمد، 11% بیشتر است. از طرف دیگر سن و بعد خانوار اثر منفی و معنیداری بر تمایل به پرداخت برای مرغ سلامت محور دارند و سطح تحصیلات، درآمد و متأهل بودن فرد، میزان تمایل به پرداخت را به طور مثبت و معنیداری تحت تأثیر قرار میدهند.
کلید واژگان
مرغ سلامت محورارزشگذاری مشروط
مدل دو مرحلهای هکمن
بازاریابی و تجارت محصولات کشاورزی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
انجمن اقتصاد کشاورزی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه شیراز- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراباستاد بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
شاپا
2008-55242645-3274




