• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 25, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 25, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر عصاره بره موم(Propolis) کردستان بر ویژگی‌های ‌بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    عدنانی, ارسلاندرویشی, شعلهمحمدی, خسرو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.194 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فساد ماهی‌ها ناشی از تغییرات ایجاد شده در اثر واکنش‌های بیولوژیکی ازقبیل اکسایش چربی‌‌ها،  واکنش‌های منتج از فعالیت‌های آنزیم‌های طبیعی ماهی و فعالیت‌های متابولیکی ریزاندامگان است.  این عوامل باعث کاهش زمان ماندگاری ماهی و سایر فرآورده‌های دریایی می‌شوند.  بره موم یک محصول طبیعی است که از رزین‌های گیاهی مشتق شده و بوسیله زنبورهای عسل جمع آوری می‌گردد.  بره موم قرن‌ها در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. مشخص شده است که بره موم دارای فعالیت‌های ضد میکروبی، التیام بخش زخم‌ها، ضد اکسایشی و ضد تومور است. در این مطالعه شاخص‌های بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمار شده  با عصاره الکلی 10% بره موم کردستان در طی 24 روز مورد بررسی قرار گرفت.  آزمایش ها به صورت شمارش باکتری‌های نمک دوست و سرمادوست به عنوان شاخص‌های میکروبیولوژیکی و شاخص‌های(میزان کل بازهای فرار نیتروژنی)TVB-N، (شاخص تیوباربیتوریک اسید)TBARS، pH و اسیدیته به عنوان شاخص‌های بیوشیمیایی در روزهای 24 ،16 ،8 ،0 طی نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء صورت گرفت.  نتایج به دست آمده نشان داد  که  پس از 24 روز روند افزایشی رشد در شاخص‌های میکروبیولوژیکی در نمونه‌های شاهد بسیار سریعتر از نمونه‌های تیمار شده صورت گرفت و میزانTVB-N، TBARS و اسیدیته بر حسب اسید لاکتیک نمونه‌های شاهد بالاتر از نمونه‌های تیمار شده بود و pH نمونه‌های تیمار شده بالاتر از نمونه‌های شاهد بود.  نتایج به دست آمده بیانگر این است که عصاره 10% الکلی بره موم کردستان می‌تواند میزان ماندگاری فیله‌های ماهی قزل آلای رنگین کمان را با توجه به بررسی شاخص های فساد فیله ماهی در طول نگهداری در برودت یخچال و به صورت بسته بندی تحت خلاء به مدت حداقل  8 روز بهبود ببخشد.
    کلید واژگان
    بره موم
    ماهی قزل آلا
    باکتری‌های سرما دوست
    باکتری‌های نمک دوست
    TVB-N
    TBARS

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-12-21
    1395-10-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110297
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_110297.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7643

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب