| dc.contributor.author | حسینی, عالی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ستوده, ابراهیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:52:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:52:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:52:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:52:19Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-06-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-03-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی, عالی, ستوده, ابراهیم. (1395). اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران, 25(3), 167-179. doi: 10.22092/isfj.2017.110268 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110268 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_110268.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7614 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیهای باکتریهای Lactobacillus plantarum ، Lactobacillus bulgaricus جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده کپور معمولی انجام شد. 480 قطعه بچه ماهی کپور معمولی (با میانگین وزن اولیه 6±40 گرم) به طور تصادفی در 4 تیمار (با سه تکرار) تقسیم و با جیره های حاوی L. plantarum (گروه 1)، Lactobacillus bulgaricus (گروه 2)، Lactobacillus casei (گروه 3) با تراکم 107×5CFU/g و جیرهی فاقد مکمل پروبیوتیکی (شاهد) به مدت 60 روز صورت دستی تغذیه شدند. جهت ارزیابی میزان حضور باکتری و تاثیر روی فلور میکروبی دستگاه گوارشی، تغذیه از روز60 تا 75 با جیرهی فاقد پروبیوتیک صورتگرفت. در روز 75 آزمایش ضریب رشد ویژه ماهی تغذیه شده با جیرهی حاوی L. bulgaricus بطور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (05/0P<). در روز 60 و 75 آزمایش ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با جیرهی حاوی باکتریL. casei بطور معنی داری نسبت به گروه شاهد پایین تر بود (05/0P<). از طرفی میزان بازدهی پروتئین و نرخ رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با این باکتری ها در زمان های مختلف آزمایش نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. نتایج ارزیابی فلور باکتری دستگاه گوارش ماهیان نشانداد مقدار Lactobacillus های روده در روز30 و60 آزمایش بطور معنیداری در مقایسه با ماهیان گروه شاهد افزایش پیدا کرده است (05/0P<). در روز30 آزمایش گروه 2 و 3 بیشترین مقدار باکتری Lactobacillus در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (05/0P<). درمجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزودن باکتری های Lactobacillus های جدا شده از روده ماهی شیربت در جیرهی ماهیکپور معمولی باعث افزایش جمعیت باکتریهای سودمند فلور میکروبی روده گردیده و نهایتاً عملکرد رشد و تغذیه این ماهی را بهبود میبخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 750 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110268 | |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | فلور باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | ماهی شیربت | fa_IR |
| dc.title | اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | دانشگاه خلیج فارس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه خلیج فارس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 167 | |
| dc.citation.epage | 179 | |