• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 24, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی شیلات ایران
    • دوره 24, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی امکان جایگزینی کرم خاکی (Eisenia fetida) به جای پودر ماهی درجیره ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    علامه, سید کمال الدینآذربایجانی, علیرضامحمدی, مجتبیآخوندی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    492.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی امکان کاربرد کرم خاکی (Eisenia fetida)  در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان در قالب طرح کاملا" تصادفی با 5 تیمار  هر یک با سه تکرار در یک استخر سیمانی با 15 قفس، به مدت 8 هفته به اجرا درآمد.  در هر قفس 10 قطعه ماهی با میانگین وزنی 120 گرم  رها سازی گردید. کرم خاکی به نسبت های صفر (شاهد)، 25، 50 ، 75 و 100 درصد جایگزین پودر ماهی (35 درصد) جیره پایه ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. در پایان آزمایش مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن ماهیان آزمایشی محاسبه و همچنین از نمونه گوشت ماهی های قزل آلای رنگین کمان از تیمارهای مختلف، ترکیبات شیمیایی شامل ماده خشک،‌ پروتئین خام، چربی خام و خاکستر اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش درصدکرم خاکی در جیره میزان مصرف خوراک بطور معنی داری کاهش یافت (05/0>p) مقایسه تأثیر جیره های آزمایشی بر افزایش وزن، میزان رشد ویژه و ضریب تبدیل خوراک ماهی نشان داد که تیمارهای 25 و50 درصد جایگزینی کرم خاکی نسبت به جیره شاهد تفاوت معنی داری نداشتند (05/0p) مقایسه تأثیر جیره های آزمایشی بر افزایش وزن، میزان رشد ویژه و ضریب تبدیل خوراک ماهی نشان داد که تیمارهای 25 و50 درصد جایگزینی کرم خاکی نسبت به جیره شاهد تفاوت معنی داری نداشتند (05/0(p. بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد امکان استفاده از کرم خاکی  Eisenia fetida  به شکل تازه در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان وجود دارد و تا سطح 50 درصد می‌توان آن را جایگزین پودر ماهی نمود.
    کلید واژگان
    ویتامینC و E
    روند رشد
    کارایی غذا
    تاسماهی سیبری

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110194
    https://isfj.areeo.ac.ir/article_110194.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7538

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب