نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلامه, سید کمال الدینfa_IR
dc.contributor.authorآذربایجانی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorآخوندی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:52:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:52:07Z
dc.date.available1399-07-08T16:52:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:52:07Z
dc.date.issued2015-09-23en_US
dc.date.issued1394-07-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-19en_US
dc.date.submitted1396-03-29fa_IR
dc.identifier.citationعلامه, سید کمال الدین, آذربایجانی, علیرضا, محمدی, مجتبی, آخوندی, علی. (1394). بررسی امکان جایگزینی کرم خاکی (Eisenia fetida) به جای پودر ماهی درجیره ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران, 24(3), 59-67. doi: 10.22092/isfj.2017.110194fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110194
dc.identifier.urihttps://isfj.areeo.ac.ir/article_110194.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/7538
dc.description.abstractاین آزمایش به منظور بررسی امکان کاربرد کرم خاکی (Eisenia fetida)  در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان در قالب طرح کاملا" تصادفی با 5 تیمار  هر یک با سه تکرار در یک استخر سیمانی با 15 قفس، به مدت 8 هفته به اجرا درآمد.  در هر قفس 10 قطعه ماهی با میانگین وزنی 120 گرم  رها سازی گردید. کرم خاکی به نسبت های صفر (شاهد)، 25، 50 ، 75 و 100 درصد جایگزین پودر ماهی (35 درصد) جیره پایه ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. در پایان آزمایش مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن ماهیان آزمایشی محاسبه و همچنین از نمونه گوشت ماهی های قزل آلای رنگین کمان از تیمارهای مختلف، ترکیبات شیمیایی شامل ماده خشک،‌ پروتئین خام، چربی خام و خاکستر اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش درصدکرم خاکی در جیره میزان مصرف خوراک بطور معنی داری کاهش یافت (05/0>p) مقایسه تأثیر جیره های آزمایشی بر افزایش وزن، میزان رشد ویژه و ضریب تبدیل خوراک ماهی نشان داد که تیمارهای 25 و50 درصد جایگزینی کرم خاکی نسبت به جیره شاهد تفاوت معنی داری نداشتند (05/0<(p. به عبارت دیگر کرم خاکی تا 50 درصد جایگزینی، عملکردی مشابه پودر ماهی در جیره شاهد نشان داد. مقایسه ترکیب شیمیایی گوشت ماهی در تیمارهای مختلف نشان داد که تفاوت معنی داری بین جیره های آزمایشی از نظر ماده خشک، پروتئین و چربی وجود نداشت. با افزایش سطح کرم خاکی در جیره، میزان محتوی چربی گوشت بطور معنی داری کاهش یافت (05/0>(p. بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد امکان استفاده از کرم خاکی  Eisenia fetida  به شکل تازه در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان وجود دارد و تا سطح 50 درصد می‌توان آن را جایگزین پودر ماهی نمود.fa_IR
dc.format.extent492
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofمجله علمی شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/isfj.2017.110194
dc.subjectویتامینC و Efa_IR
dc.subjectروند رشدfa_IR
dc.subjectکارایی غذاfa_IR
dc.subjectتاسماهی سیبریfa_IR
dc.titleبررسی امکان جایگزینی کرم خاکی (Eisenia fetida) به جای پودر ماهی درجیره ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume24
dc.citation.issue3
dc.citation.spage59
dc.citation.epage67


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد