• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Aquatic Research
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Aquatic Research
    • Volume 5, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of different salts on dewatering and properties of yellowtail barracuda surimi

    (ندگان)پدیدآور
    Lertwittayanon, KosolBenjakul, SoottawatMaqsood, SajidEncarnacion, Angel B
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    944.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Washing is an important process for surimi production, in which undesirable components in fish mince are removed, while myofibrillar proteins are concentrated. However, dewatering is less effective for some fish species. The use of appropriate salt can be a means to increase dewatering and simultaneously improve the gelling property of surimi. The impact of 0.45% NaCl containing CaCl2 or MgCl2 at various levels (0, 4, 8, 12, 16, and 20 mM) as the third washing media on dewatering of washed mince and gel-forming ability of surimi produced from yellowtail barracuda (Sphyraena flavicauda) was investigated. When CaCl2 or MgCl2 was incorporated into the washing media, the contents of Ca or Mg ions in washed mince increased (p p p p p 
    کلید واژگان
    Magnesium Content
    Breaking Force
    Surimi Production
    High Breaking Force
    Expressible Moisture Content

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-12-01
    1392-09-10
    ناشر
    IAU (Tonekabon)- Iran
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Technology, Faculty of Agro-Industry, Prince of Songkla University, Hat Yai, Songkhla 90112, Thailand
    Department of Food Technology, Faculty of Agro-Industry, Prince of Songkla University, Hat Yai, Songkhla 90112, Thailand
    Department of Food Science, Faculty of Food and Agriculture, UAE University, PO Box 17551, Al-Ain, United Arab Emirates
    Bureau of Fisheries and Aquatic Resources, Department of Agriculture, PCA Bldg., Elliptical Rd. Diliman, Quezon City 1101, Philippines.

    شاپا
    2008-4935
    2008-6970
    URI
    https://dx.doi.org/10.1186/2008-6970-5-10
    http://submission.intelaquares.com/article_672323.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/746

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب