• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دامپزشکی ایران
    • دوره 14, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر جنستئین بر کیفیت گامت های تولیدی، استروئیدزایی و فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ماهی قرمز (Carassius auratus)

    (ندگان)پدیدآور
    نظافتیان, الهامزادمجید, وحید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    654.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این بررسی تعیین تاثیر فیتواستروژن جنستئین و هورمون 17بتا-استرادیول (E2) بر فیزیولوژی تولید مثل مولدین ماده ماهی قرمز (Carassius auratus) در طول مرحله پیش از تخم‌ریزی بوده است. مولدین ماده ماهی قرمز در 5 تیمار با غلظت‌های 10 میکروگرم بر گرم وزن بدن هورمون 17بتا-استرادیول (E2)، 5 میکروگرم بر گرم وزن بدن جنستئین (G5) و 50 میکروگرم بر گرم وزن بدن جنستئین (G50)، 10 میکروگرم بر گرم وزن بدن روغن ذرت + دی متیل سولفوکساید (DMSO) (شاهد)، یک روز در میان به مدت 10 روز قبل از تخم‌ریزی تزریق عضلانی شدند. اختلال در توان تولید مثلی ماهیان از طریق اندازه‌گیری کیفیت گامت‌های تولیدی، شاخص‌های بیوشیمیایی و هورمون های استروئیدی سرم خون تعیین گردید. نتایج نشان داد که جنستئین باعث کاهش شاخص گنادوسوماتیک می‌گردد، اما در میزان هم‌آوری و قطر تخمک تاثیرگذار نبود. تزریق جنستئین (G5 و G50) و E2 منجر به کاهش معنی‌دار غلظت تستوسترون سرم خون ماهیان گردید، در حالی که غلظت هورمون 17بتا-استرادیول سرم خون در تیمارهای E2 و G50 افزایش معنی‌داری را در مقایسه با تیمار G5 و گروه کنترل نشان داد. سطح شاخص‌های بیوشیمیایی سرم خون (فسفر، کلسترول و تری‌گلیسرید) در تیمارهای G50 و E2 به طور معنی‌داری افزایش یافت. مطالعه حاضر بر این نکته تاکید دارد که وجود غلظت‌های بالای جنستئین در جیره-های غذایی ممکن است باعث اختلال در سیستم درون‌ریز ماهیان و نهایتاً تخریب عملکرد تولید مثلی آنان ‌شود.
    کلید واژگان
    جنستئین
    هورمون های استروئیدی
    شاخص های بیوشیمیایی
    کیفیت گامت
    ماهی قرمز
    علوم پایه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-04-21
    1397-02-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج
    استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج

    شاپا
    1735-6873
    2676-704X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.67145.1829
    http://www.ivj.ir/article_60950.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72264

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب