نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنظافتیان, الهامfa_IR
dc.contributor.authorزادمجید, وحیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:41:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:41:50Z
dc.date.available1399-07-08T19:41:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:41:50Z
dc.date.issued2018-04-21en_US
dc.date.issued1397-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-09en_US
dc.date.submitted1395-08-19fa_IR
dc.identifier.citationنظافتیان, الهام, زادمجید, وحید. (1397). تاثیر جنستئین بر کیفیت گامت های تولیدی، استروئیدزایی و فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ماهی قرمز (Carassius auratus). مجله دامپزشکی ایران, 14(1), 97-106. doi: 10.22055/ivj.2017.67145.1829fa_IR
dc.identifier.issn1735-6873
dc.identifier.issn2676-704X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.67145.1829
dc.identifier.urihttp://www.ivj.ir/article_60950.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/72264
dc.description.abstractهدف از این بررسی تعیین تاثیر فیتواستروژن جنستئین و هورمون 17بتا-استرادیول (E2) بر فیزیولوژی تولید مثل مولدین ماده ماهی قرمز (Carassius auratus) در طول مرحله پیش از تخم‌ریزی بوده است. مولدین ماده ماهی قرمز در 5 تیمار با غلظت‌های 10 میکروگرم بر گرم وزن بدن هورمون 17بتا-استرادیول (E2)، 5 میکروگرم بر گرم وزن بدن جنستئین (G5) و 50 میکروگرم بر گرم وزن بدن جنستئین (G50)، 10 میکروگرم بر گرم وزن بدن روغن ذرت + دی متیل سولفوکساید (DMSO) (شاهد)، یک روز در میان به مدت 10 روز قبل از تخم‌ریزی تزریق عضلانی شدند. اختلال در توان تولید مثلی ماهیان از طریق اندازه‌گیری کیفیت گامت‌های تولیدی، شاخص‌های بیوشیمیایی و هورمون های استروئیدی سرم خون تعیین گردید. نتایج نشان داد که جنستئین باعث کاهش شاخص گنادوسوماتیک می‌گردد، اما در میزان هم‌آوری و قطر تخمک تاثیرگذار نبود. تزریق جنستئین (G5 و G50) و E2 منجر به کاهش معنی‌دار غلظت تستوسترون سرم خون ماهیان گردید، در حالی که غلظت هورمون 17بتا-استرادیول سرم خون در تیمارهای E2 و G50 افزایش معنی‌داری را در مقایسه با تیمار G5 و گروه کنترل نشان داد. سطح شاخص‌های بیوشیمیایی سرم خون (فسفر، کلسترول و تری‌گلیسرید) در تیمارهای G50 و E2 به طور معنی‌داری افزایش یافت. مطالعه حاضر بر این نکته تاکید دارد که وجود غلظت‌های بالای جنستئین در جیره-های غذایی ممکن است باعث اختلال در سیستم درون‌ریز ماهیان و نهایتاً تخریب عملکرد تولید مثلی آنان ‌شود.fa_IR
dc.format.extent654
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.publisherShahid Chamran University of Ahvazen_US
dc.relation.ispartofمجله دامپزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Veterinary Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22055/ivj.2017.67145.1829
dc.subjectجنستئینfa_IR
dc.subjectهورمون های استروئیدیfa_IR
dc.subjectشاخص های بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectکیفیت گامتfa_IR
dc.subjectماهی قرمزfa_IR
dc.subjectعلوم پایهfa_IR
dc.titleتاثیر جنستئین بر کیفیت گامت های تولیدی، استروئیدزایی و فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ماهی قرمز (Carassius auratus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندجfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue1
dc.citation.spage97
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد