ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تعیین برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی شیربت پرورشی سالم و بررسی اثر دمای آب در دو فصل سرد و گرم بر چگونگی تغییرات این پارامترها هدف مطالعه حاضر بوده است.  به این منظور تعداد صد و چهار قطعه ماهی شیربت بالغ از هر دو جنس (نر 53  و ماده 51) در دوفصل سرد (64 قطعه) و گرم (40 قطعه) از استخرهای پرورش ماهی اطراف شهرستان شوشتر و اهواز صید گردید و خون از ورید ساقه دمی اخذ و پارامترهای بیوشیمیایی سرم شامل گلوکز، اوره، اسیداوریک، ازتاوره (BUN)، کلسترول، تریگلیسیرید به روشهای متداول آزمایشگاهی مورد سنجش و میانگین پارامترها در دو جنس و در دو فصل سرد و گرم تعیین و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.  نتایج نشان داد که میزان اسید اوریک در فصل سرد و میزان کلسترول و تریگلیسرید در فصل گرم به طور معنیداری بالاتر میباشد (05/0P
کلید واژگان
پارامترهای بیوشیمیاییسرم
شیربت
خوزستان
فصل
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-09-221391-07-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
شاپا
1735-68732676-704X




