• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات منابع آب ایران
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات منابع آب ایران
    • دوره 16, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار

    (ندگان)پدیدآور
    نوروزی, بهارهمنصف شکری, مریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    678.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آبهای شرب منطقه گرمسار قبل از تصفیه از فیلتر های مخصوص در حوضهای بزرگی جمع آوری می شوند که اخیرا به دلیل ‏رشد بی رویه جلبکها و ایجاد بلوم در سطح آب و در نتیجه مرگ بسیاری از جلبکها به آبهای بد بو و بد طعم تبدیل شدند. در ‏این تحقیق برای شناسایی فلور جلبکی آب های بد بو و پیشنهاد روشهای مقابله با بلوم جلبکی، نمونه های آب از نقاط و ‏اعماق مختلف حوض به صورت تصادفی جمع اوری شدند. به منظور خالص سازی و شناسایی جلبکها از محیط کشت جامد ‏Cu10‎‏ استفاده گردید. پس از دو هفته، شناسایی نمونه ها بر طبق کلیدهای شناسایی معتبر انجام شد. واریاسیون مورفولوژیک ‏نمونه ها برای اطمینان از وضعیت تاکسونومی آنها در محیط کشت مایع ‏Cu10‎‏ نیز بررسی گردید. سویه ها با استفاده از کلید ‏شناسایی کومارک و همکاران در سال 2014، شناسایی شدند. علاوه بر آن، آنالیزهای مورفولوژیکی و ژنتیکی با استفاده از توالی ‏ژن ‏‎16S rRNA‎‏ برای شناسایی سویه های سیانوباکتری در محیط کشت های مایع و جامد و در شرایط فتواتوتروفیک انجام ‏گردید. نتایج نشان داد که سویه های مطالعه شده متعلق به سه شاخه سیانوفیتا، کلروفیتا و باسیلاریوفیتا و شامل جنسهای ‏Synechococcus, Anabaena ‎‏ از سیانوفیتا، ‏Ulothrix‏ از کلروفیتا و ‏Diatoma‏ از باسیلاریوفیتا هستند. با توجه به حضور ریز ‏جلبکها در آب های شرب منطقه گرمسار و خطرات ناشی از آنها، برای شناسایی جلبک های تشکیل دهنده بلوم جلبکی علاوه ‏بر آنالیز مورفولوژیکی، روش مولکولی به عنوانی روشی دقیق و مطمئن جهت شناسایی پیشنهاد می شود. ‏
    کلید واژگان
    آب شرب
    گرمسار
    ریز جلبک
    تولید بو و طعم بد ‏‏
    آب شهری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    انجمن علوم و مهندسی منابع آب
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی/ دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
    موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر/ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

    شاپا
    1735-2347
    2476-7360
    URI
    http://iwrr.sinaweb.net/article_102873.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/71439

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب