نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوروزی, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorمنصف شکری, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T19:39:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T19:39:28Z
dc.date.available1399-07-08T19:39:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T19:39:28Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2019-10-26en_US
dc.date.submitted1398-08-04fa_IR
dc.identifier.citationنوروزی, بهاره, منصف شکری, مریم. (1399). شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسار. تحقیقات منابع آب ایران, 16(1), 146-155.fa_IR
dc.identifier.issn1735-2347
dc.identifier.issn2476-7360
dc.identifier.urihttp://iwrr.sinaweb.net/article_102873.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/71439
dc.description.abstractآبهای شرب منطقه گرمسار قبل از تصفیه از فیلتر های مخصوص در حوضهای بزرگی جمع آوری می شوند که اخیرا به دلیل ‏رشد بی رویه جلبکها و ایجاد بلوم در سطح آب و در نتیجه مرگ بسیاری از جلبکها به آبهای بد بو و بد طعم تبدیل شدند. در ‏این تحقیق برای شناسایی فلور جلبکی آب های بد بو و پیشنهاد روشهای مقابله با بلوم جلبکی، نمونه های آب از نقاط و ‏اعماق مختلف حوض به صورت تصادفی جمع اوری شدند. به منظور خالص سازی و شناسایی جلبکها از محیط کشت جامد ‏Cu10‎‏ استفاده گردید. پس از دو هفته، شناسایی نمونه ها بر طبق کلیدهای شناسایی معتبر انجام شد. واریاسیون مورفولوژیک ‏نمونه ها برای اطمینان از وضعیت تاکسونومی آنها در محیط کشت مایع ‏Cu10‎‏ نیز بررسی گردید. سویه ها با استفاده از کلید ‏شناسایی کومارک و همکاران در سال 2014، شناسایی شدند. علاوه بر آن، آنالیزهای مورفولوژیکی و ژنتیکی با استفاده از توالی ‏ژن ‏‎16S rRNA‎‏ برای شناسایی سویه های سیانوباکتری در محیط کشت های مایع و جامد و در شرایط فتواتوتروفیک انجام ‏گردید. نتایج نشان داد که سویه های مطالعه شده متعلق به سه شاخه سیانوفیتا، کلروفیتا و باسیلاریوفیتا و شامل جنسهای ‏Synechococcus, Anabaena ‎‏ از سیانوفیتا، ‏Ulothrix‏ از کلروفیتا و ‏Diatoma‏ از باسیلاریوفیتا هستند. با توجه به حضور ریز ‏جلبکها در آب های شرب منطقه گرمسار و خطرات ناشی از آنها، برای شناسایی جلبک های تشکیل دهنده بلوم جلبکی علاوه ‏بر آنالیز مورفولوژیکی، روش مولکولی به عنوانی روشی دقیق و مطمئن جهت شناسایی پیشنهاد می شود. ‏fa_IR
dc.format.extent678
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علوم و مهندسی منابع آبfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات منابع آب ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Water Resources Researchen_US
dc.subjectآب شربfa_IR
dc.subjectگرمسارfa_IR
dc.subjectریز جلبکfa_IR
dc.subjectتولید بو و طعم بد ‏‏fa_IR
dc.subjectآب شهریfa_IR
dc.titleشناسایی مورفولوژیکی و مولکولی ریزجلبک های عامل بو و طعم بد آب شرب گرمسارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی/ دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر/ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue1
dc.citation.spage146
dc.citation.epage155


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد