اثر پروهگزادیون- کلسیم و برخی ترکیبات معدنی بر تنک و کیفیت میوه سیب رقم رددلیشز در شرایط آب و هوائی سمیرم
(ندگان)پدیدآور
اسدی, وهبپیرمرادیان, محسنکاظمی, نوشینرسولی, موسینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
با هدف بررسی تاثیر چند تنک کننده معدنی و یک تنظیم کننده زیستی بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه سیب رقم رد دلیشز و مقایسه آن با تنک دستی گل و میوه، پژوهشی دو ساله در یک باغ تجاری در شهرستان سمیرم اصفهان انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای گوگرد - آهک (6 و 8 میلیلیتر گوگرد و آهک در 100 میلیلیتر آب و دوبار کاربرد 6 درصد)، آمونیومتیوسولفات (20 و 25 میلیلیتر آمونیوم تیوسولفات در یک لیتر آب و دو بار کاربرد20 میلیلیتر در لیتر) و تنظیم کننده پروهگزاریون کلسیم با نامهای آپوچی (300 و 450 میلیگرم در یک لیتر آب و دوبار کاربرد 300 میلیگرم در لیتر) در مرحله گلدهی (محلولپاشی در تیمارهای تک مرحلهای در 80-70 درصد و تیمارهای دو مرحلهای ابتدا در 40-30 درصد و سپس در 80-70 درصد شکوفایی)، تنک دستی گل در مرحله تمام گل (80-70 درصد گلدهی) و تنک دستی میوه چهار هفته پس از مرحله تمام گل روی درختان منتخب اعمال شد. نتایج نشان داد که تمام تیمارها به جز آپوجی (300 و 450 میلیگرم در لیتر) به طور معنیداری باعث تنک میوه و کاهش 10 تا 50 درصدی تشکیل میوه شدند. تیمارها باعث افزایش حجم (48%)، وزن (51%)، کل مواد جامد محلول (23%)، نسبت کل مواد جامد محلول به اسید کل (38%)، رنگ میوه و سطح برگ (30%) میوهها شدند. بین شاهد و تیمارها تفاوت معنیداری در میزان اسید کل میوه دیده نشد. تیمار آمونیومتیوسولفات دو بار مصرف 20 میلیلیتر در لیتر بهترین تیمار از نظر اقتصادی بود. تیمارهای مختلف مقدار عملکرد را تغییر دادند و بین تیمارها از نظر عملکرد تفاوت معنیدار وجود داشت به طوری که شاهد بیشترین و تیمار 8 درصد گوگرد-آهک کمترین عملکرد را نشان داشتند.
کلید واژگان
سیبگوگرد-آهک
آمونیوم تیو سولفات
آپوجی
راندمان عملکرد
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-07-231394-05-01
ناشر
موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرAgricultural Research,Education and Extension Organization




