• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • به زراعی نهال و بذر
    • دوره 33, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    سازگاری گرده‌افشانی برخی ارقام و ژنوتیپ‌های انتخابی بادام با رقم تجاری و دیرگل A200

    (ندگان)پدیدآور
    امانی, قادرایمانی, علیزین‌العابدینی, مهرشاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    921.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از مسائل محدود‌کننده کشت بادام خود ناسازگاری و دگرناسازگاری در گرده‌افشانی ارقام مختلف است. در این تحقیق، سازگاری گرده‌افشانی رقم تجاری و دیرگل بادام A200 با بیست رقم و ژنوتیپ موجود در باغ کلکسیون مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی در سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت. پس از گرده‌افشانی، درصد تشکیل میوه درسه نوبت ثبت و رشد لوله گرده و میزان نفوذ آن درون خامه رقم A200، 120 ساعت بعد از گرده‌افشانی با میکروسکوپ فلورسنس بررسی شد. نتایج به دست آمده از تجزیه آماری درصد تشکیل نهایی میوه نشان داد که بهترین ارقام و ژنوتیپ‌های گرده‌دهنده برای قم A200 به ترتیب ژنوتیپ‌های شکوفه، 24-14، 25-16، 12-14 و دی 99 به ترتیب با میانگین تشکیل میوه 82/38، 14/37، 37، 14/36 و 58/32 درصد بودند. نتایج به دست آمده از مطالعه میکروسکوپی رشد لوله گرده نشان داد که بیش از 75% از لوله‌های گرده ژنوتیپ‌های شکوفه، 24-14، 25-16 و 12-14 در شرایط باغ به انتهای خامه رسیدند که زمان کافی برای رسیدن لوله گرده به انتهای خامه محسوب می‌شود. هیچکدام از ژنوتیپ‌های گرده‌دهنده با رقم A200 ناسازگاری نشان ندادند، بنابرین در احداث باغ‌های جدید بادام برای گرده‌افشانی مناسب رقم تجاری و دیر‌گل A200 از این ژنوتیپ‌ها و ارقام می‌توان به عنوان گرده‌زا استفاده کرد.
    کلید واژگان
    بادام
    گرده‌زا
    درصد تشکیل میوه
    رشد لوله گرده
    سازگاری گرده‌افشانی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-05-22
    1396-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
    مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی
    مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی، ایران

    شاپا
    2008-6946
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.113758
    https://sppj.areeo.ac.ir/article_113758.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5934

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب