نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامانی, قادرfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorزین‌العابدینی, مهرشادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:47:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:47:57Z
dc.date.available1399-07-08T16:47:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:47:57Z
dc.date.issued2017-05-22en_US
dc.date.issued1396-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-12-24en_US
dc.date.submitted1395-10-04fa_IR
dc.identifier.citationامانی, قادر, ایمانی, علی, زین‌العابدینی, مهرشاد. (1396). سازگاری گرده‌افشانی برخی ارقام و ژنوتیپ‌های انتخابی بادام با رقم تجاری و دیرگل A200. به زراعی نهال و بذر, 33(1), 47-60. doi: 10.22092/sppj.2017.113758fa_IR
dc.identifier.issn2008-6946
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.113758
dc.identifier.urihttps://sppj.areeo.ac.ir/article_113758.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5934
dc.description.abstractیکی از مسائل محدود‌کننده کشت بادام خود ناسازگاری و دگرناسازگاری در گرده‌افشانی ارقام مختلف است. در این تحقیق، سازگاری گرده‌افشانی رقم تجاری و دیرگل بادام A200 با بیست رقم و ژنوتیپ موجود در باغ کلکسیون مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی در سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت. پس از گرده‌افشانی، درصد تشکیل میوه درسه نوبت ثبت و رشد لوله گرده و میزان نفوذ آن درون خامه رقم A200، 120 ساعت بعد از گرده‌افشانی با میکروسکوپ فلورسنس بررسی شد. نتایج به دست آمده از تجزیه آماری درصد تشکیل نهایی میوه نشان داد که بهترین ارقام و ژنوتیپ‌های گرده‌دهنده برای قم A200 به ترتیب ژنوتیپ‌های شکوفه، 24-14، 25-16، 12-14 و دی 99 به ترتیب با میانگین تشکیل میوه 82/38، 14/37، 37، 14/36 و 58/32 درصد بودند. نتایج به دست آمده از مطالعه میکروسکوپی رشد لوله گرده نشان داد که بیش از 75% از لوله‌های گرده ژنوتیپ‌های شکوفه، 24-14، 25-16 و 12-14 در شرایط باغ به انتهای خامه رسیدند که زمان کافی برای رسیدن لوله گرده به انتهای خامه محسوب می‌شود. هیچکدام از ژنوتیپ‌های گرده‌دهنده با رقم A200 ناسازگاری نشان ندادند، بنابرین در احداث باغ‌های جدید بادام برای گرده‌افشانی مناسب رقم تجاری و دیر‌گل A200 از این ژنوتیپ‌ها و ارقام می‌توان به عنوان گرده‌زا استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent921
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذرfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی نهال و بذرfa_IR
dc.relation.ispartofSeed and Plant Production Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/sppj.2017.113758
dc.subjectبادامfa_IR
dc.subjectگرده‌زاfa_IR
dc.subjectدرصد تشکیل میوهfa_IR
dc.subjectرشد لوله گردهfa_IR
dc.subjectسازگاری گرده‌افشانیfa_IR
dc.titleسازگاری گرده‌افشانی برخی ارقام و ژنوتیپ‌های انتخابی بادام با رقم تجاری و دیرگل A200fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعیfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات علوم باغبانیfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage47
dc.citation.epage60


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد