| dc.contributor.author | محمودزاده, حسن | fa_IR | 
| dc.contributor.author | داودی, عباس | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:46:50Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:46:50Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-08T16:46:50Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-29T16:46:50Z |  | 
| dc.date.issued | 2012-09-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1391-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2012-05-24 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1391-03-04 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | محمودزاده, حسن, داودی, عباس. (1391). اثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر باکتری عامل بیماری سرطان طوقه و چند صفت باغی قلمههای دو رقم انگور تجاری. پژوهش در علوم باغبانی, 2(14), 47-59. | fa_IR | 
| dc.identifier.uri | https://rhsj.areeo.ac.ir/article_105857.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5470 |  | 
| dc.description.abstract | با هدف بررسی اثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر کاهش جمعیت باکتری عامل بیماری سرطان طوقه در قلمههای تهیه شده از پایههای مادری آلودة دو رقم انگور تجاری شامل سفید بیدانه و حسینی، آزمایشی به صورت کرتهای دو بار خرد شده با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار طی سالهای 1385-1383 در ایستگاه تحقیقات اسماعیل آباد و ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان انجام شد. ارقام به عنوان فاکتور اصلی، تیمارهای حرارتی در چهار سطح به عنوان فاکتور فرعی و تیمارهای شیمیایی نیز در چهار سطح به عنوان فاکتور فرعی- فرعی (زیر فرعی) مورد بررسی قرار گرفتند. به دنبال ریشه زایی و رشد قلمهها، طی 2 سال اثر تیمارها بر میزان کاهش جمعیت باکتری در قلمهها، درصد جوانههای زنده، زمان شروع رشد جوانهها، اندازه وزن ریشه تولیدی، وزن کل نهال در سال اول و زمان شروع گلدهی یادداشت گردید. تجزیه واریانس با نرم افزار MSTAT-C و مقایسه میانگین با آزمون LSD انجام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمارها در هر دو رقم بر کاهش جمعیت باکتری یکسان بوده و تیمارهای توأم گرما درمانی با 60 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه به همراه مصرف مواد شیمیایی بیشتر از 95% باکتری را از بین برده ولی بیش از 50% مرگ جوانهها را به دنبال داشته است، ولی تیمار 50 درجه به مدت 30 دقیقه با ترکیب شیمیایی اریترومایسین و استرپتومایسین سولفات 1 در هزار بدون داشتن اختلاف معنیداری با تیمار 60 درجه سانتیگراد از لحاظ باکتریزدایی، با بیش از 90% کاهش جمعیت باکتری و بیش از 72% زنده ماندن جوانهها، نتیجه رضایت بخش تری را در باکتریزدایی از قلمههای در حال رکود داده است. برتری صفات با ارزش نظیر میزان ریشهزایی قلمهها (325/197 گرم در نهال) و میزان عملکرد در سال سوم (684 گرم در هر نهال) مربوط به تیمار مذکور میباشد. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم باغبانی | fa_IR | 
| dc.publisher |  | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش در علوم باغبانی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Research in Horticultural Sciences | en_US | 
| dc.subject | گرما درمانی | fa_IR | 
| dc.subject | شیمیوتراپی | fa_IR | 
| dc.subject | بیماری سرطان طوقه و ریشه | fa_IR | 
| dc.subject | ارقام انگور | fa_IR | 
| dc.subject | گیاه پزشکی | fa_IR | 
| dc.title | اثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر باکتری عامل بیماری سرطان طوقه و چند صفت باغی قلمههای دو رقم انگور تجاری | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | مربی/ مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 2 |  | 
| dc.citation.issue | 14 |  | 
| dc.citation.spage | 47 |  | 
| dc.citation.epage | 59 |  |