نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمودزاده, حسنfa_IR
dc.contributor.authorداودی, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:46:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:46:50Z
dc.date.available1399-07-08T16:46:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:46:50Z
dc.date.issued2012-09-22en_US
dc.date.issued1391-07-01fa_IR
dc.date.submitted2012-05-24en_US
dc.date.submitted1391-03-04fa_IR
dc.identifier.citationمحمودزاده, حسن, داودی, عباس. (1391). اثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر باکتری عامل بیماری سرطان طوقه و چند صفت باغی قلمه‌های دو رقم انگور تجاری. پژوهش در علوم باغبانی, 2(14), 47-59.fa_IR
dc.identifier.urihttps://rhsj.areeo.ac.ir/article_105857.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5470
dc.description.abstractبا هدف بررسی اثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر کاهش جمعیت باکتری عامل بیماری سرطان طوقه در قلمه‌های تهیه شده از پایه‌های مادری آلودة دو رقم انگور تجاری شامل سفید بیدانه و حسینی، آزمایشی به صورت کرت­های دو بار خرد شده با طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی در 4 تکرار طی سال‌های 1385-1383 در ایستگاه تحقیقات اسماعیل آباد و ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان انجام شد. ارقام به عنوان فاکتور اصلی، تیمارهای حرارتی در چهار سطح به عنوان فاکتور فرعی و تیمارهای شیمیایی نیز در چهار سطح به عنوان فاکتور فرعی- فرعی (زیر فرعی) مورد بررسی قرار گرفتند. به دنبال ریشه زایی و رشد قلمه­ها، طی 2 سال اثر تیمارها بر میزان کاهش جمعیت باکتری در قلمه‌ها، درصد جوانه‌های زنده، زمان شروع رشد جوانه‌ها، اندازه وزن ریشه تولیدی، وزن کل نهال در سال اول و زمان شروع گل‌دهی یادداشت گردید. تجزیه واریانس با نرم افزار MSTAT-C و مقایسه میانگین با آزمون LSD انجام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمارها در هر دو رقم بر کاهش جمعیت باکتری یکسان بوده و تیمارهای توأم گرما درمانی با 60 درجه سانتی­گراد به مدت 15 دقیقه به همراه مصرف مواد شیمیایی بیشتر از 95% باکتری را از بین برده ولی بیش از 50% مرگ جوانه‌ها را به دنبال داشته است، ولی تیمار 50 درجه به مدت 30 دقیقه با ترکیب شیمیایی اریترومایسین و استرپتومایسین سولفات 1 در هزار بدون داشتن اختلاف معنی­داری با تیمار 60 درجه سانتی­گراد از لحاظ باکتری­زدایی، با بیش از 90% کاهش جمعیت باکتری و بیش از 72% زنده ماندن جوانه‌ها، نتیجه رضایت بخش تری را در باکتری­زدایی از قلمه‌های در حال رکود داده است. برتری صفات با ارزش نظیر میزان ریشه­زایی قلمه‌ها (325/197 گرم در نهال) و میزان عملکرد در سال سوم (684 گرم‌ در هر نهال) مربوط ‌به تیمار مذکور می‌باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم باغبانیfa_IR
dc.publisheren_US
dc.relation.ispartofپژوهش در علوم باغبانیfa_IR
dc.relation.ispartofResearch in Horticultural Sciencesen_US
dc.subjectگرما درمانیfa_IR
dc.subjectشیمیوتراپیfa_IR
dc.subjectبیماری سرطان طوقه و ریشهfa_IR
dc.subjectارقام انگورfa_IR
dc.subjectگیاه پزشکیfa_IR
dc.titleاثر تیمارهای حرارتی و شیمیایی بر باکتری عامل بیماری سرطان طوقه و چند صفت باغی قلمه‌های دو رقم انگور تجاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentمربی/ مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوینfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue14
dc.citation.spage47
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد