• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش در علوم باغبانی
    • دوره 4, شماره 18
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش در علوم باغبانی
    • دوره 4, شماره 18
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر کاربرد کلرید سدیم و اسید جیبرلیک بر جوانه‌زنی بذر و رشد گیاهچه در پنج گیاه دارویی

    (ندگان)پدیدآور
    مفاخری, سودابهضرابی, محمدمهدیحاجی وند, شکراله
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تأثیر کاربرد کلرید سدیم و اسید جیبرلیک بر جوانه‌زنی بذرها و رشد گیاهچه پنج گیاه دارویی مختلف (شوید، نعناع فلفلی، گشنیز، آویشن و بادرشبی)، در شرایط آزمایشگاهی، موردبررسی قرار گرفت. به این منظور غلظت‌های مختلفی از کلرید سدیم (05/0، 5/0 و 1 مول در لیتر) و اسید جیبرلیک (100، 200 و 300 قسمت در میلیون) به‌صورت تیمارهای جدا یا ترکیبی مورداستفاده قرار گرفت. دو تیمار 5/0 و 1 مول در لیتر محلول کلرید سدیم، به‌تنهایی و یا در ترکیب با تیمار اسید جیبرلیک، جوانه‌زنی همه گیاهان مورد بررسی را متوقف نمودند. بذر هر پنج گونه گیاهی در تیمارهای کاربرد محلول 05/0 مول در لیتر کلرید سدیم به‌تنهایی و یا در ترکیب با سطوح مختلف اسید جیبرلیک، به‌طور طبیعی جوانه‌زنی داشتند. محلول 05/0 مول در لیتر کلرید سدیم، درصد و سرعت جوانه‌‌زنی بذرهای شوید، نعناع فلفلی، گشنیز و آویشن را کاهش داد اما در گیاه بادرشبی سبب افزایش درصد و سرعت جوانه‌زنی گردید. محلول کلرید سدیم، کاهش اندازه ساقه­چه و ریشه­چه را در هر پنج گیاه سبب شد. با کاربرد اسید جیبرلیک درصد و سرعت جوانه­زنی و همچنین طول ساقه­چه و ریشه‌چه در همه گیاهان آزمایشی جز آویشن به‌طور معنی‌داری افزایش داشت. همچنین کاربرد همزمان اسید جیبرلیک با محلول کلرید سدیم، در بسیاری از تیمارهای مورد بررسی تأثیر بازدارنده کلرید سدیم بر جوانه‌زنی را کاهش داد.
    کلید واژگان
    اسید جیبرلیک
    درصد جوانه‌زنی
    سرعت جوانه‌زنی
    کلرید سدیم
    گیاهان دارویی
    زراعت

    شماره نشریه
    18
    تاریخ نشر
    2014-12-22
    1393-10-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم باغبانی
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه تولید و اصلاح نباتات/ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
    استادیار گروه تولید و اصلاح نباتات/ دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
    استادیار / مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین

    URI
    https://rhsj.areeo.ac.ir/article_105619.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/5435

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب