بهره گیری از برخی آموزه های اسلامی در زمینه آداب تغذیه سالم
(ندگان)پدیدآور
شهریاری, وحیدهگلی, مهرنازنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده:
 زمینه و هدف: «تغذیه» همان بهره گیری از خوراک و غذاست، که از مهم ترین مسائل در حیات انسان است و در دین مبین اسلام به عنوان امری مهم در سلامت جسم مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مقاله بیان راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت جسم است. روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی با رویکرد قرآنی و روایی می باشد که به کتابهای تفسیری و حدیثی چون قرآن، نهج البلاغه، تفسیر المیزان، تحف العقول و... مراجعه و مطالب مورد نظر استخراج و خلاصه گردید. مقاله ی حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به ارائه راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت می پردازد و نتیجه می گیرد: یافته ها: قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) بیانگر دستوراتی در امر تغذیه است که رعایت این دستورات می تواند عامل مهمی برای برخورداری از سلامت جسم و تندرستی باشد. نتایج: به کار بردن رهنمودهای قرآن و روایات در بحث تغذیه که شامل کم خوردن، پرهیز از پرخوری و دست کشیدن از خوردن با وجود اشتها و رعایت مقدار مصرف برخی از خوراکی هاست سبب می شود؛ انسان در تمام طول عمر از سلامتی و تندرستی برخوردار باشد، از چهره ای شاداب برخوردار باشد، به درگاه معبود تقرب پیدا کند و از برخی مسائل همچون ناتندرستی و بیماری، آشفتگی خواب، سرکشی و کمی عبادات و دوری از خداوند به دور باشد.
کلید واژگان
غذاتغذیه
سلامت جسم
تندرستی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
معاونت آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکیMinistry of Health and Medical Education (MOHME), Deputy of Education
شاپا
1608-23972251-6239




