| dc.contributor.author | شهریاری, وحیده | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلی, مهرناز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T18:52:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T18:52:13Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T18:52:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T18:52:13Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-11-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-09-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شهریاری, وحیده, گلی, مهرناز. (1395). بهره گیری از برخی آموزه های اسلامی در زمینه آداب تغذیه سالم. طب و تزکیه, 24(4), 69-80. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1608-2397 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6239 | |
| dc.identifier.uri | http://www.tebvatazkiye.ir/article_52293.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/53938 | |
| dc.description.abstract | چکیده:
زمینه و هدف: «تغذیه» همان بهره گیری از خوراک و غذاست، که از مهم ترین مسائل در حیات انسان است و در دین مبین اسلام به عنوان امری مهم در سلامت جسم مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مقاله بیان راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت جسم است. روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی با رویکرد قرآنی و روایی می باشد که به کتابهای تفسیری و حدیثی چون قرآن، نهج البلاغه، تفسیر المیزان، تحف العقول و... مراجعه و مطالب مورد نظر استخراج و خلاصه گردید. مقاله ی حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به ارائه راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت می پردازد و نتیجه می گیرد: یافته ها: قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) بیانگر دستوراتی در امر تغذیه است که رعایت این دستورات می تواند عامل مهمی برای برخورداری از سلامت جسم و تندرستی باشد. نتایج: به کار بردن رهنمودهای قرآن و روایات در بحث تغذیه که شامل کم خوردن، پرهیز از پرخوری و دست کشیدن از خوردن با وجود اشتها و رعایت مقدار مصرف برخی از خوراکی هاست سبب می شود؛ انسان در تمام طول عمر از سلامتی و تندرستی برخوردار باشد، از چهره ای شاداب برخوردار باشد، به درگاه معبود تقرب پیدا کند و از برخی مسائل همچون ناتندرستی و بیماری، آشفتگی خواب، سرکشی و کمی عبادات و دوری از خداوند به دور باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 364 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | معاونت آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی | fa_IR |
| dc.publisher | Ministry of Health and Medical Education (MOHME), Deputy of Education | en_US |
| dc.relation.ispartof | طب و تزکیه | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Medicine and Cultivation | en_US |
| dc.subject | غذا | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | سلامت جسم | fa_IR |
| dc.subject | تندرستی | fa_IR |
| dc.title | بهره گیری از برخی آموزه های اسلامی در زمینه آداب تغذیه سالم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 69 | |
| dc.citation.epage | 80 | |