بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر خصوصیات مورفولوژی وشیمیایی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni)
(ندگان)پدیدآور
صابرهمیشگی, فاطمهترنگ, علیرضامبلغی, مرتضیدهپوری, عباسعلیصابرهمیشگی, زینبنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرسطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر خصوصیات مورفولوژیکی و شیمیایی گیاه دارویی استویا تحت شرایط گلخانه، آزمایشی در سال زراعی 1389 در پژوهشکده بیوتکنولوژی شمال کشور به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد که در آن نیتروژن در چهار سطح (صفر،20،40،60) کیلوگرم در هکتار و پتاسیم در چهار سطح (40،30،20 و صفر) کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته شد. صفات مورد اندازه گیری شامل طول ساقه، طول میانگره، وزن ترریشه، وزن خشک ریشه، و میزان کربوهیدرات بود. بیشترین طول ساقه با 90/90 سانتیمتر و بیشترین طول میانگره با 31/4 سانتیمتر و بیشترین وزن تر ریشه به میزان 5/15 گرم در بوته و بیشترین وزن خشک ریشه با 9/2 گرم در تیمار 4N یا کاربرد کود 60 کیلوگرم نیتروژن درهکتار مشاهده شد. بیشترین طول ساقه با01/77 سانتیمتر در تیمار 4K یا کاربرد کود پتاسیم 40 کیلوگرم درهکتار بهدست آمد. بیشترین میزان کربوهیدرات با 057/0 در تیمار (2K4N) یا کاربرد کود نیتروژن 60 کیلوگرم درهکتار و کود پتاسیم20 کیلوگرمدرهکتار مشاهده شد.
کلید واژگان
استویانیتروژن
پتاسیم
کربوهیدرات
شماره نشریه
2139126تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی اراکIslamic Azad University, Arak Branch
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قائمشهرمدیریت پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال کشور(رشت)
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، گروه زراعت، چالوس، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه زراعت، قائمشهر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قائمشهر




