• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 50, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 50, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تاریخ کاشت و کودهای با بنیان نانو بر صفات کمی و کیفی زعفران در منطقه گیلان

    (ندگان)پدیدآور
    هاشم آبادی, داودظهیری برسری, سمانهزارع دوست, فاطمهجدید سلیماندارابی, مریمفیضی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    672.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L.) تحت تأثیر نانو کود کامل (0 (K0)، 5  (K1) و 10 (K2) میلی­گرم در لیتر)، نانو لوله کربن (0 (L0) و 2 (L1) میلی­گرم در لیتر) و تاریخ­های مختلف کاشت (25 مرداد (T1)، 5 شهریور (T2) و 15 شهریور (T3)) آزمایشی  به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تأخیر در تاریخ کاشت به­همراه کاربرد نانو کودها موجب افزایش صفات کمی و کیفی زعفران شد و "L1K1T3" در صفات طول دوره گل‏‌‏دهی (66/14 روز)، تعداد گل (033/4 عدد)، وزن تر کلاله (0488/0 میلی­گرم)، وزن خشک کلاله (022/0 میلی­گرم)، سافرانال، پیکروکروسین و کروسین (به­ترتیب با 56/44، 13/81 و 33/188 حداکثر جذب در طول موج مشخص بر اساس ماده خشک حداقل) برترین تیمار بود و در تمام صفات مذکور، به جز پیکروکروسین، تفاوت معنی­داری با ""L1K2T3 نداشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین گلبرگ متعلق به سه تیمار "L1K2T3"، "L1K2T2" و "L1K1T3" بود. به‏‌‏طورکلی می­توان گفت که کاربرد نانوکودها با فراهمی مناسب عناصر غذایی و کاشت بنه­ها در شهریور با فراهم نمودن رطوبت و دمای مناسب برای رشد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران در این منطقه شد.
    کلید واژگان
    پیکروکروسین
    سافرانال
    صفات رویشی
    کروسین
    کود نانو‏

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
    دانشیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده‌ کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران ‏

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261490.1472
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_75597.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466974

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب