نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشم آبادی, داودfa_IR
dc.contributor.authorظهیری برسری, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorزارع دوست, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorجدید سلیماندارابی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorفیضی, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:38:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:38:56Z
dc.date.available1399-08-01T22:38:55Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:38:56Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-08-01en_US
dc.date.submitted1397-05-10fa_IR
dc.identifier.citationهاشم آبادی, داود, ظهیری برسری, سمانه, زارع دوست, فاطمه, جدید سلیماندارابی, مریم, فیضی, حسن. (1398). تأثیر تاریخ کاشت و کودهای با بنیان نانو بر صفات کمی و کیفی زعفران در منطقه گیلان. علوم باغبانی ایران, 50(4), 879-890. doi: 10.22059/ijhs.2018.261490.1472fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261490.1472
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_75597.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466974
dc.description.abstractبه منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی زعفران (<em>Crocus sativus</em> L.) تحت تأثیر نانو کود کامل (0 (K<sub>0</sub>)، 5  (K<sub>1</sub>) و 10 (K<sub>2</sub>) میلی­گرم در لیتر)، نانو لوله کربن (0 (L<sub>0</sub>) و 2 (L<sub>1</sub>) میلی­گرم در لیتر) و تاریخ­های مختلف کاشت (25 مرداد (T<sub>1</sub>)، 5 شهریور (T<sub>2</sub>) و 15 شهریور (T<sub>3</sub>)) آزمایشی  به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تأخیر در تاریخ کاشت به­همراه کاربرد نانو کودها موجب افزایش صفات کمی و کیفی زعفران شد و "L<sub>1</sub>K<sub>1</sub>T<sub>3</sub>" در صفات طول دوره گل‏‌‏دهی (66/14 روز)، تعداد گل (033/4 عدد)، وزن تر کلاله (0488/0 میلی­گرم)، وزن خشک کلاله (022/0 میلی­گرم)، سافرانال، پیکروکروسین و کروسین (به­ترتیب با 56/44، 13/81 و 33/188 حداکثر جذب در طول موج مشخص بر اساس ماده خشک حداقل) برترین تیمار بود و در تمام صفات مذکور، به جز پیکروکروسین، تفاوت معنی­داری با ""L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>3</sub> نداشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین گلبرگ متعلق به سه تیمار "L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>3</sub>"، "L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>2</sub>" و "L<sub>1</sub>K<sub>1</sub>T<sub>3</sub>" بود. به‏‌‏طورکلی می­توان گفت که کاربرد نانوکودها با فراهمی مناسب عناصر غذایی و کاشت بنه­ها در شهریور با فراهم نمودن رطوبت و دمای مناسب برای رشد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران در این منطقه شد.fa_IR
dc.format.extent672
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261490.1472
dc.subjectپیکروکروسینfa_IR
dc.subjectسافرانالfa_IR
dc.subjectصفات رویشیfa_IR
dc.subjectکروسینfa_IR
dc.subjectکود نانو‏fa_IR
dc.titleتأثیر تاریخ کاشت و کودهای با بنیان نانو بر صفات کمی و کیفی زعفران در منطقه گیلانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده‌ کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران ‏fa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue4
dc.citation.spage879
dc.citation.epage890


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد