| dc.contributor.author | هاشم آبادی, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | ظهیری برسری, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع دوست, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | جدید سلیماندارابی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیضی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:38:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:38:56Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:38:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:38:56Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-08-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هاشم آبادی, داود, ظهیری برسری, سمانه, زارع دوست, فاطمه, جدید سلیماندارابی, مریم, فیضی, حسن. (1398). تأثیر تاریخ کاشت و کودهای با بنیان نانو بر صفات کمی و کیفی زعفران در منطقه گیلان. علوم باغبانی ایران, 50(4), 879-890. doi: 10.22059/ijhs.2018.261490.1472 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261490.1472 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_75597.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466974 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی زعفران (<em>Crocus sativus</em> L.) تحت تأثیر نانو کود کامل (0 (K<sub>0</sub>)، 5 (K<sub>1</sub>) و 10 (K<sub>2</sub>) میلیگرم در لیتر)، نانو لوله کربن (0 (L<sub>0</sub>) و 2 (L<sub>1</sub>) میلیگرم در لیتر) و تاریخهای مختلف کاشت (25 مرداد (T<sub>1</sub>)، 5 شهریور (T<sub>2</sub>) و 15 شهریور (T<sub>3</sub>)) آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد تأخیر در تاریخ کاشت بههمراه کاربرد نانو کودها موجب افزایش صفات کمی و کیفی زعفران شد و "L<sub>1</sub>K<sub>1</sub>T<sub>3</sub>" در صفات طول دوره گلدهی (66/14 روز)، تعداد گل (033/4 عدد)، وزن تر کلاله (0488/0 میلیگرم)، وزن خشک کلاله (022/0 میلیگرم)، سافرانال، پیکروکروسین و کروسین (بهترتیب با 56/44، 13/81 و 33/188 حداکثر جذب در طول موج مشخص بر اساس ماده خشک حداقل) برترین تیمار بود و در تمام صفات مذکور، به جز پیکروکروسین، تفاوت معنیداری با ""L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>3</sub> نداشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین گلبرگ متعلق به سه تیمار "L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>3</sub>"، "L<sub>1</sub>K<sub>2</sub>T<sub>2</sub>" و "L<sub>1</sub>K<sub>1</sub>T<sub>3</sub>" بود. بهطورکلی میتوان گفت که کاربرد نانوکودها با فراهمی مناسب عناصر غذایی و کاشت بنهها در شهریور با فراهم نمودن رطوبت و دمای مناسب برای رشد، موجب بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران در این منطقه شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 672 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.261490.1472 | |
| dc.subject | پیکروکروسین | fa_IR |
| dc.subject | سافرانال | fa_IR |
| dc.subject | صفات رویشی | fa_IR |
| dc.subject | کروسین | fa_IR |
| dc.subject | کود نانو | fa_IR |
| dc.title | تأثیر تاریخ کاشت و کودهای با بنیان نانو بر صفات کمی و کیفی زعفران در منطقه گیلان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 50 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 879 | |
| dc.citation.epage | 890 | |