• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر غلظت‌های مختلف بنزیلآمینوپورین و نفتالین استیک اسید بر باززایی مستقیم ریزنمونه‌های چهار بوم‌جور موسیر (Allium hirtifolium) درشرایط درون شیشه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    فرهادی, نسرینپناهنده, جابرمطلبی آذر, علیرضاعلیزاده سالطه, سعیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    592.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش تأثیر ترکیبی از غلظت­های مختلف بنزیل‌آمینو پورین (0، 1، 5/1 و 2 میلی­گرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (0، 25/0، 5/0 و 1 میلی­گرم در لیتر) بر پیازچه­زایی مستقیم و غیرمستقیم ریزنمونه­های پیاز یعنی سوخ چهار بوم‌جور (اکوتیپ) موسیر (لرستان، زنجان، سنندج و اراک) در محیط کشت MS بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف هورمونی و بوم‌جور، زمان و درصد سوخک (Bulblet)زایی، شمار، طول و وزن سوخک­های باززایی‌شدۀ موسیر را تحت تأثیر قرار دادند. استفاده از بنزیل آمینو پورین (BAP) و نفتالین استیک اسید (NAA) باعث تسریع در سوخک­زایی شد و در تیمار 5/1 میلی­گرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA، بالاترین درصد سوخک­زایی مستقیم (26/82%) با میانگین 13/14 عدد بیشترین شمار سوخک به دست آمد. سوخ‌های بوم‌جور اراک، درصد بالایی از سوخک‌زایی (61/64%) و شمار بیشتری سوخک باززایی‌شده از هر ریز نمونه (33/10) را نشان دادند. پینه (کالوس)­زایی تنها در تیمار 2 میلی‌گرم در لیتر BAP به همراه 1 میلی­گرم در لیتر NAA (05/73 درصد) و تیمار 1 میلی­گرم در لیتر BAP به همراه 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA (67/23 درصد) مشاهده شد. ریشه­زایی در محیط کشت بدون هورمون اکسین در زمان کمتری در مقایسه با دیگر تیمارها صورت گرفت و با درصد بالایی از ریشه­زایی (92/79%) نیزهمراه بود. بنابر نتایج به‌دست‌آمده کشت سوخ‌های موسیر منطقۀ اراک در محیط کشت دارای 5/1 میلی­گرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA برای تولید انبوه سوخک­های درون شیشه­ای موسیر توصیه می­شود.
    کلید واژگان
    اکسین
    بوم‌جور
    سوخک‌زایی
    سیتوکینین
    موسیر

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-12-22
    1396-10-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز
    دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز
    دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز
    استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201336.946
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_64515.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466859

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب