| dc.contributor.author | فرهادی, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | پناهنده, جابر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی آذر, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده سالطه, سعیده | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:36:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:36:23Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:36:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:36:23Z | |
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-03-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرهادی, نسرین, پناهنده, جابر, مطلبی آذر, علیرضا, علیزاده سالطه, سعیده. (1396). تأثیر غلظتهای مختلف بنزیلآمینوپورین و نفتالین استیک اسید بر باززایی مستقیم ریزنمونههای چهار بومجور موسیر (Allium hirtifolium) درشرایط درون شیشهای. علوم باغبانی ایران, 48(3), 517-526. doi: 10.22059/ijhs.2017.201336.946 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201336.946 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_64515.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466859 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش تأثیر ترکیبی از غلظتهای مختلف بنزیلآمینو پورین (0، 1، 5/1 و 2 میلیگرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (0، 25/0، 5/0 و 1 میلیگرم در لیتر) بر پیازچهزایی مستقیم و غیرمستقیم ریزنمونههای پیاز یعنی سوخ چهار بومجور (اکوتیپ) موسیر (لرستان، زنجان، سنندج و اراک) در محیط کشت MS بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف هورمونی و بومجور، زمان و درصد سوخک (Bulblet)زایی، شمار، طول و وزن سوخکهای باززاییشدۀ موسیر را تحت تأثیر قرار دادند. استفاده از بنزیل آمینو پورین (BAP) و نفتالین استیک اسید (NAA) باعث تسریع در سوخکزایی شد و در تیمار 5/1 میلیگرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلیگرم در لیتر NAA، بالاترین درصد سوخکزایی مستقیم (26/82%) با میانگین 13/14 عدد بیشترین شمار سوخک به دست آمد. سوخهای بومجور اراک، درصد بالایی از سوخکزایی (61/64%) و شمار بیشتری سوخک باززاییشده از هر ریز نمونه (33/10) را نشان دادند. پینه (کالوس)زایی تنها در تیمار 2 میلیگرم در لیتر BAP به همراه 1 میلیگرم در لیتر NAA (05/73 درصد) و تیمار 1 میلیگرم در لیتر BAP به همراه 5/0 میلیگرم در لیتر NAA (67/23 درصد) مشاهده شد. ریشهزایی در محیط کشت بدون هورمون اکسین در زمان کمتری در مقایسه با دیگر تیمارها صورت گرفت و با درصد بالایی از ریشهزایی (92/79%) نیزهمراه بود. بنابر نتایج بهدستآمده کشت سوخهای موسیر منطقۀ اراک در محیط کشت دارای 5/1 میلیگرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلیگرم در لیتر NAA برای تولید انبوه سوخکهای درون شیشهای موسیر توصیه میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 592 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201336.946 | |
| dc.subject | اکسین | fa_IR |
| dc.subject | بومجور | fa_IR |
| dc.subject | سوخکزایی | fa_IR |
| dc.subject | سیتوکینین | fa_IR |
| dc.subject | موسیر | fa_IR |
| dc.title | تأثیر غلظتهای مختلف بنزیلآمینوپورین و نفتالین استیک اسید بر باززایی مستقیم ریزنمونههای چهار بومجور موسیر (Allium hirtifolium) درشرایط درون شیشهای | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 48 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 517 | |
| dc.citation.epage | 526 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-7788-5300 | |