نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهادی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorپناهنده, جابرfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی آذر, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده سالطه, سعیدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:36:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:36:23Z
dc.date.available1399-08-01T22:36:22Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:36:23Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2016-03-14en_US
dc.date.submitted1394-12-24fa_IR
dc.identifier.citationفرهادی, نسرین, پناهنده, جابر, مطلبی آذر, علیرضا, علیزاده سالطه, سعیده. (1396). تأثیر غلظت‌های مختلف بنزیلآمینوپورین و نفتالین استیک اسید بر باززایی مستقیم ریزنمونه‌های چهار بوم‌جور موسیر (Allium hirtifolium) درشرایط درون شیشه‌ای. علوم باغبانی ایران, 48(3), 517-526. doi: 10.22059/ijhs.2017.201336.946fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201336.946
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_64515.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466859
dc.description.abstractدر این پژوهش تأثیر ترکیبی از غلظت­های مختلف بنزیل‌آمینو پورین (0، 1، 5/1 و 2 میلی­گرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (0، 25/0، 5/0 و 1 میلی­گرم در لیتر) بر پیازچه­زایی مستقیم و غیرمستقیم ریزنمونه­های پیاز یعنی سوخ چهار بوم‌جور (اکوتیپ) موسیر (لرستان، زنجان، سنندج و اراک) در محیط کشت MS بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف هورمونی و بوم‌جور، زمان و درصد سوخک (Bulblet)زایی، شمار، طول و وزن سوخک­های باززایی‌شدۀ موسیر را تحت تأثیر قرار دادند. استفاده از بنزیل آمینو پورین (BAP) و نفتالین استیک اسید (NAA) باعث تسریع در سوخک­زایی شد و در تیمار 5/1 میلی­گرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA، بالاترین درصد سوخک­زایی مستقیم (26/82%) با میانگین 13/14 عدد بیشترین شمار سوخک به دست آمد. سوخ‌های بوم‌جور اراک، درصد بالایی از سوخک‌زایی (61/64%) و شمار بیشتری سوخک باززایی‌شده از هر ریز نمونه (33/10) را نشان دادند. پینه (کالوس)­زایی تنها در تیمار 2 میلی‌گرم در لیتر BAP به همراه 1 میلی­گرم در لیتر NAA (05/73 درصد) و تیمار 1 میلی­گرم در لیتر BAP به همراه 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA (67/23 درصد) مشاهده شد. ریشه­زایی در محیط کشت بدون هورمون اکسین در زمان کمتری در مقایسه با دیگر تیمارها صورت گرفت و با درصد بالایی از ریشه­زایی (92/79%) نیزهمراه بود. بنابر نتایج به‌دست‌آمده کشت سوخ‌های موسیر منطقۀ اراک در محیط کشت دارای 5/1 میلی­گرم در لیتر BAP همراه با 5/0 میلی­گرم در لیتر NAA برای تولید انبوه سوخک­های درون شیشه­ای موسیر توصیه می­شود.fa_IR
dc.format.extent592
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.201336.946
dc.subjectاکسینfa_IR
dc.subjectبوم‌جورfa_IR
dc.subjectسوخک‌زاییfa_IR
dc.subjectسیتوکینینfa_IR
dc.subjectموسیرfa_IR
dc.titleتأثیر غلظت‌های مختلف بنزیلآمینوپورین و نفتالین استیک اسید بر باززایی مستقیم ریزنمونه‌های چهار بوم‌جور موسیر (Allium hirtifolium) درشرایط درون شیشه‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume48
dc.citation.issue3
dc.citation.spage517
dc.citation.epage526
nlai.contributor.orcid0000-0001-7788-5300


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد