• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 46, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی ایران
    • دوره 46, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کنترل پس از برداشت کپک سبز در پرتقال ارقام یافا و خونی با استفاده از بی‏کربنات سدیم

    (ندگان)پدیدآور
    صدرنیا, حسنیامپی, اسماعیلآق خانی, محمد حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    598.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ترکیبات سالم مثل بی‏کربنات سدیم، بی‏کربنات پتاسیم، اسانس‏های گیاهی، بیوکنترلرها ازجمله انواع مخمر‏ها به‏ همراه تیمار‏های گرمایی جایگزین خوبی برای سموم شیمیایی مضر برای سلامت انسان و محیط زیست‌اند. در این بررسی میوه‏های دو رقم پرتقال محلی استان گلستان، شامل پرتقال یافا و سانگین خونی، پس از مایه‏زنی با سوسپانسیون کپک سبز (پنی‏سیلیوم دیجیتاتوم)، با غلظت‌های مختلف بی‏کربنات سدیم (‌صفر، 500 و 1000 میلی‏‏گرم در لیتر) و غلظت 1500 میلی‌گرم در لیتر همراه با غوطه‌وری در آب داغ 53 درجۀ سانتی‌گراد تیمار شدند. میوه‌های تیمار‌شده سپس در دمای 8‏ درجۀ سانتی‏گراد و رطوبت نسبی 5±85 انبار شدند. صفاتی مثل درصد پوسیدگی، کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته، نسبت قند به اسید و سفتی بافت در شش مرحله با فاصلۀ زمانی 14روز یک‏بار اندازه‏گیری شد. نتایج نشان داد رقم، تیمار کنترل و زمان بر میزان اسیدیته و مواد جامد محلول اثر معنا‏دار دارند. همچنین فاکتورهای تیمار کنترل و زمان بر مقدار کاهش وزن و درصد پوسیدگی اثر معنا‏دار داشتند. در هر دو رقم پرتقال یافا و خونی مناسب‌ترین نتایج در تیمار کنترل ترکیبی1500میلی‏گرم در لیتر بی‏کربنات ‏سدیم با غوطه‏وری در آب داغ 53 درجۀ سانتی‏گراد به‌مدت سه دقیقه به دست آمد.
    کلید واژگان
    بی‏کربنات سدیم
    پرتقال
    پنی‏سیلیوم دیجیتاتوم
    پوسیدگی
    عمر انبارمانی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-10-23
    1394-08-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشجوی سابق کارشناس ارشد انشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشیار دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2008-482X
    2423-7930
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55868
    https://ijhs.ut.ac.ir/article_55868.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466808

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب