| dc.contributor.author | سیاری, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابالار, مصباح | fa_IR |
| dc.contributor.author | کلانتری, سیامک | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T22:34:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T22:34:36Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T22:34:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T22:34:36Z | |
| dc.date.issued | 2012-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سیاری, محمد, بابالار, مصباح, کلانتری, سیامک. (1390). تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتیاکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری. علوم باغبانی ایران, 42(4), 339-347. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-482X | |
| dc.identifier.issn | 2423-7930 | |
| dc.identifier.uri | https://ijhs.ut.ac.ir/article_24228.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466772 | |
| dc.description.abstract | به منظور کاهش سرمازدگی میوههای انار رقم رباب فارس در سردخانه، میوهها قبل از انبار در غلظتهای 7/0، 4/1 و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک به مدت 10 دقیقه غوطهور شدند. میوهها به مدت 4 ماه در انبار سرد (دمای °C2 و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد) نگهداری و در فواصل زمانی 1 ماه، از انبار خارج و میزان سرمازدگی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش دوره نگهداری میزان سرمازدگی و نشت یونی افزایش یافت اما در میوههای تیمار شده روند افزایش بسیار کندتر از میوههای شاهد بود. با افزایش دوره انبارمانی و غلظت اسید سالیسیلیک، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز افزایش یافت. در طول دوره انبارمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان ویتامین ث در میوههای شاهد کاهش شدیدی داشت اما در میوههای تیمار شده این کاهش بسیار اندک بود. همچنین مواد جامد محلول و pH میوهها در طول دوره انبارمانی افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. اسید سالیسیلیک از میان صفات مربوط به کیفیت میوه، تنها بر اسیدیته قابل تیتراسیون اثر داشت و باعث کاهش آن شد. در کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه، تیمار 4/1 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهتر از دیگر تیمارها تشخیص داده شد. نتایج این آزمایش بیانگر تأثیر مثبت اسید سالیسیلیک در کاهش سرمازدگی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی انار رقم رباب فارس در سردخانه میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 262 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tehran | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Horticultural Science | en_US |
| dc.subject | دوره انبارمانی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص سرمازدگی | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت میوه | fa_IR |
| dc.subject | نشت یونی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتیاکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 42 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 339 | |
| dc.citation.epage | 347 | |