تأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتیاکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری
(ندگان)پدیدآور
سیاری, محمدبابالار, مصباحکلانتری, سیامکنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور کاهش سرمازدگی میوههای انار رقم رباب فارس در سردخانه، میوهها قبل از انبار در غلظتهای 7/0، 4/1 و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک به مدت 10 دقیقه غوطهور شدند. میوهها به مدت 4 ماه در انبار سرد (دمای °C2 و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد) نگهداری و در فواصل زمانی 1 ماه، از انبار خارج و میزان سرمازدگی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش دوره نگهداری میزان سرمازدگی و نشت یونی افزایش یافت اما در میوههای تیمار شده روند افزایش بسیار کندتر از میوههای شاهد بود. با افزایش دوره انبارمانی و غلظت اسید سالیسیلیک، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز افزایش یافت. در طول دوره انبارمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان ویتامین ث در میوههای شاهد کاهش شدیدی داشت اما در میوههای تیمار شده این کاهش بسیار اندک بود. همچنین مواد جامد محلول و pH میوهها در طول دوره انبارمانی افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. اسید سالیسیلیک از میان صفات مربوط به کیفیت میوه، تنها بر اسیدیته قابل تیتراسیون اثر داشت و باعث کاهش آن شد. در کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه، تیمار 4/1 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهتر از دیگر تیمارها تشخیص داده شد. نتایج این آزمایش بیانگر تأثیر مثبت اسید سالیسیلیک در کاهش سرمازدگی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی انار رقم رباب فارس در سردخانه میباشد.
کلید واژگان
دوره انبارمانیشاخص سرمازدگی
کیفیت میوه
نشت یونی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلاماستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
شاپا
2008-482X2423-7930




