بررسی خصوصیات روزنه ای انجیر خوراکی تحت شرایط تنش خشکی
(ندگان)پدیدآور
شیربانی, سمیهداوری نژاد, غلامحسینشور, محمودنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
استهبان با دو میلیون اصله درخت انجیر، مهمترین منطقه تولید انجیر دیم در ایران است که با مشکل کم آبی روبرو ست. تحقیق حاضر اثرات سطوح مختلف تنش آبیاری را بر واکنش روزنه و سلول نگهبان در آزمایشی به صورت فاکتوریل 4*4 در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار داده است. تیمارها شامل چهار رقم انجیر خوراکی (سبز، سیاه، شاه انجیر و متی) و چهار سطح آبیاری شامل شاهد (100% ظرفیت زراعی)، تنش ملایم (75% ظرفیت زراعی)، تنش متوسط (50% ظرفیت زراعی) و تنش شدید (25% ظرفیت زراعی) بودند. نتایج نشان داد که طول، عرض و اندازه روزنه همچنین طول، عرض و اندازه سلول های محافظ روزنه در سطوح مختلف از تنش خشکی متفاوت بوده و همگی در تنش شدید کاهش یافته است. نتایج همچنین نشان داد که تغییرات آناتومیکی که به وسیله خشکی متناوب ایجاد می شود نمی تواند به تنهایی تفاوت بین ارقام را تعیین کند.
کلید واژگان
انجیر خوراکیاندازه سلول محافظ
کم آبیاری
واکنش روزنه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-09-221391-07-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهددانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-482X2423-7930




