اثر سیستمهای تربیت و سطوح هرس بر عملکرد و کیفیت کیوی
(ندگان)پدیدآور
مرادی دیگه سرا, مهتابحسامی, عبدالعلیقاسم نژاد, محمودنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
باردهی مداوم و تولید میوههای باکیفیت در کیوی، مستلزم تربیت صحیح اولیه و هرس سالیانۀ منظم است. این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر سه نوع سیستم تربیت شامل تیبار (T-bar) بهمنزلۀ سیستم تربیت رایج، تی- وای تغییریافته (MTY) و وای شکل (Y)، و دو سطح شدت هرس (60 و 80 جوانه بهازای هر درخت) بر عملکرد و کیفیت میوۀ کیوی رقم هایوارد انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان عملکرد هر تاک در تیمار Y80 و بیشترین میزان سفتی بافت میوه، TSS و TSS/TA در تیمار Y60 مشاهده شد. کمترین درصد مادۀ خشک میوه مربوط به تیمار MTY60 و ویتامین c میوه بهترتیب در تیمارهای Y60، Y80 و MTY60 بیشترین میزان بود. بیشترین میزان فنل کل در تیمارهای Y60 و MTY60 و بیشترین کلروفیل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارۀ میوهها در تیمار Y60 مشاهده شد. براساس نتایج این پژوهش، سیستم تربیت Y و سطح هرس 60 جوانهای بهازای هر تاک، بهترتیب سبب افزایش عملکرد و کیفیت میوۀ کیوی شد.
کلید واژگان
تربیتسطح برگ
ظرفیت آنتیاکسیدانی
کیفیت میوه
کیوی
نور
هرس
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-04-211394-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشد و استادیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیجفارس بوشهردانشجوی سابق کارشناسیارشد و استادیار، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیجفارس بوشهر
دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان
شاپا
2008-482X2423-7930




