تأثیر اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل بریدنی آلسترومریا رقم سوکاری
(ندگان)پدیدآور
مددزاده, نادرحسن پور اصیل, معظمروئین, زینبنوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر اسانسهای گیاهی و نانوذرات نقره بهعنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلولهای نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانسهای کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظتهای 50 و 100 میلیگرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظتهای 5، 10 و 15 میلیگرم در لیتر به همراه ساکارز 3درصد استفاده شد. ساقة گلهای بریدنی آلسترومریا بهمدت 24 ساعت با این ترکیبات تیمار شد. نتایج نشان داد میانگین ماندگاری گلهای تیمارشده با آب مقطر و ساکارز 3درصد بهمنزلة تیمارهای شاهد بهترتیب 66/8 و 33/8 روز بود، درحالیکه میانگین ماندگاری گلهای تیمارشده با اسانس کارواکرول 50 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد، بهترتیب 83/14 و 16/14 روز بود که تیمار با اسانس کارواکرول و نانوذرات نقره حدود 5/5 روز ماندگاری گل را بیشتر از تیمارهای دیگر افزایش داد. زردی برگ در تمامی تیمارها زودتر از ریزش گلبرگ مشاهده شد ولی در دو تیمار ذکرشده، زردی برگ حدود 5 روز دیرتر از شاهد اتفاق افتاد بهطوریکه فاصلة بین ریزش گلچه و زردی برگ کاهش یافت. اسانس آویشن شیراز تأثیر معناداری بر ماندگاری گل نداشت. بیشترین جذب آب، وزن تر نسبی و میزان کلروفیل نیز در تیمارهای اسانس کارواکرول در غلظت 50 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلیگرم در لیتر + ساکارز 3درصد بود.
کلید واژگان
اسانس آویشن شیرازتیمار کوتاهمدت
تیمول
زردی برگ
کارواکرول
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلاندانشیار دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه ایلام
شاپا
2008-482X2423-7930




