نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمددزاده, نادرfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور اصیل, معظمfa_IR
dc.contributor.authorروئین, زینبfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:28:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:28:36Z
dc.date.available1399-08-01T22:28:35Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:28:36Z
dc.date.issued2014-04-21en_US
dc.date.issued1393-02-01fa_IR
dc.date.submitted2012-07-16en_US
dc.date.submitted1391-04-26fa_IR
dc.identifier.citationمددزاده, نادر, حسن پور اصیل, معظم, روئین, زینب. (1393). تأثیر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل ‏بریدنی آلسترومریا رقم سوکاری. علوم باغبانی ایران, 45(1), 67-78. doi: 10.22059/ijhs.2014.50946fa_IR
dc.identifier.issn2008-482X
dc.identifier.issn2423-7930
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.50946
dc.identifier.urihttps://ijhs.ut.ac.ir/article_50946.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/466473
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره به‌عنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلول‏های‏ نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانس‏های کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظت‏های 50 و 100 میلی‏گرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظت‏های 5، 10 و 15 میلی‏گرم در لیتر به همراه ساکارز 3‌درصد استفاده شد. ساقة گل‏های بریدنی آلسترومریا به‌مدت 24 ساعت با این ترکیبات تیمار شد. نتایج نشان داد میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با آب مقطر و ساکارز 3درصد به‌منزلة تیمارهای شاهد به‌ترتیب 66/8 و 33/8 روز بود، در‌حالی‏که میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با اسانس کارواکرول 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد، به‌ترتیب 83/14 و 16/14 روز بود که تیمار با اسانس کارواکرول و نانوذرات نقره حدود 5/5 روز ماندگاری گل را بیشتر از تیمارهای دیگر افزایش داد. زردی برگ در تمامی تیمارها زودتر از ریزش گلبرگ مشاهده شد ولی در دو تیمار ذکر‌شده، زردی برگ حدود 5 روز دیرتر از شاهد اتفاق افتاد به‌طوری‌که فاصلة بین ریزش گلچه و زردی برگ کاهش یافت. اسانس آویشن شیراز تأثیر معنا‏داری بر ماندگاری گل نداشت. بیشترین جذب آب، وزن تر نسبی و میزان کلروفیل نیز در تیمارهای اسانس کارواکرول در غلظت 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد بود.fa_IR
dc.format.extent288
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofعلوم باغبانی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Horticultural Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.50946
dc.subjectاسانس آویشن شیرازfa_IR
dc.subjectتیمار کوتاه‌مدتfa_IR
dc.subjectتیمولfa_IR
dc.subjectزردی برگfa_IR
dc.subjectکارواکرولfa_IR
dc.titleتأثیر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل ‏بریدنی آلسترومریا رقم سوکاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار‌ دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه ایلامfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue1
dc.citation.spage67
dc.citation.epage78
nlai.contributor.orcid0000-0002-1974-3299


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد