نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکلانتری, نداfa_IR
dc.contributor.authorنظریان فیروزآبادی, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorدرویش نیا, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T22:07:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T22:07:10Z
dc.date.available1399-08-01T22:07:09Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T22:07:10Z
dc.date.issued2020-04-20en_US
dc.date.issued1399-02-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-15en_US
dc.date.submitted1397-08-24fa_IR
dc.identifier.citationکلانتری, ندا, نظریان فیروزآبادی, فرهاد, درویش نیا, مصطفی. (1399). بررسی اثر سویه‌های باکتری Enterococcus faecium شیره بلوط ایرانی در کنترل زیستی بیمارگر‌های گیاهی. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 8(2), 87-99. doi: 10.22059/jbioc.2019.263742.239fa_IR
dc.identifier.issn2322-2883
dc.identifier.issn2423-8090
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2019.263742.239
dc.identifier.urihttps://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_75893.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465410
dc.description.abstractقارچ‌های و باکتری‌های بیمارگر، گیاهان را آلوده می‌کنند و سبب بروز بیماری‌های مهم و ایجاد خسارت‌های اقتصادی می‌شوند. استفاده از باکتری‌های مفید اسید لاکتیک به دلیل تولید و ترشح ترکیبات ضدمیکروبی، برای کنترل انواع مختلف بیمارگرها گیاهی و انسانی مورد توجه قرار گرفته‌اند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضد قارچی و باکتریایی مواد مترشحه از باکتری‌های Enterococcus faecium سویه‌های Kx185055 و Kx185054 جداسازی شده از شیره درخت بلوط ایرانی، علیه قارچ‌های Fusarium oxysporum و Alternaria solani و باکتری‌های Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens و Pseudomonas syringae pv. tomato بود. مواد مترشحه از باکتری‌های Kx185055 و Kx185054، به محیط کشت قارچ‌‌ها و باکتری‌های بیمارگر اضافه شد و هاله عدم رشد غلظت‌های مختلف مواد مترشحه باکتری‌ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بخش از مطالعه نشان داد که هر دو سویه باکتری Enterococcus faecium دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی معنی‌داری بودند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی ریسه و اسپور قارچ‌ها و همچنین سلول‌های باکتریایی نشان داد که مواد مترشحه باکتری‌های Enterococcus faecium سبب تخریب ریسه و تغییر شکل اسپور قارچ‌ها و همچنین تخریب سلول‌های باکتریایی می‌گردند. به طورکلی نتایج این مطالعه توانایی این دو سویه باکتری را در کنترل زیستی بیمارگرهای قارچی و باکتریایی نشان داد.fa_IR
dc.format.extent900
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیfa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیen_US
dc.relation.ispartofکنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofBIOLOGICAL CONTROL OF PESTS AND PLANT DISEASESen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2019.263742.239
dc.subjectباکتری اسید لاکتیکfa_IR
dc.subjectضد میکروبیfa_IR
dc.subjectکنترل زیستیfa_IR
dc.subjectمیکروسکوپ الکترونیfa_IR
dc.titleبررسی اثر سویه‌های باکتری Enterococcus faecium شیره بلوط ایرانی در کنترل زیستی بیمارگر‌های گیاهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کاملfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage87
dc.citation.epage99
nlai.contributor.orcid0000-0002-8291-3887


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد