بررسی اثر سویههای باکتری Enterococcus faecium شیره بلوط ایرانی در کنترل زیستی بیمارگرهای گیاهی
(ندگان)پدیدآور
کلانتری, ندانظریان فیروزآبادی, فرهاددرویش نیا, مصطفینوع مدرک
Textمقاله کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
قارچهای و باکتریهای بیمارگر، گیاهان را آلوده میکنند و سبب بروز بیماریهای مهم و ایجاد خسارتهای اقتصادی میشوند. استفاده از باکتریهای مفید اسید لاکتیک به دلیل تولید و ترشح ترکیبات ضدمیکروبی، برای کنترل انواع مختلف بیمارگرها گیاهی و انسانی مورد توجه قرار گرفتهاند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضد قارچی و باکتریایی مواد مترشحه از باکتریهای Enterococcus faecium سویههای Kx185055 و Kx185054 جداسازی شده از شیره درخت بلوط ایرانی، علیه قارچهای Fusarium oxysporum و Alternaria solani و باکتریهای Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens و Pseudomonas syringae pv. tomato بود. مواد مترشحه از باکتریهای Kx185055 و Kx185054، به محیط کشت قارچها و باکتریهای بیمارگر اضافه شد و هاله عدم رشد غلظتهای مختلف مواد مترشحه باکتریها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بخش از مطالعه نشان داد که هر دو سویه باکتری Enterococcus faecium دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی معنیداری بودند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی ریسه و اسپور قارچها و همچنین سلولهای باکتریایی نشان داد که مواد مترشحه باکتریهای Enterococcus faecium سبب تخریب ریسه و تغییر شکل اسپور قارچها و همچنین تخریب سلولهای باکتریایی میگردند. به طورکلی نتایج این مطالعه توانایی این دو سویه باکتری را در کنترل زیستی بیمارگرهای قارچی و باکتریایی نشان داد.
کلید واژگان
باکتری اسید لاکتیکضد میکروبی
کنترل زیستی
میکروسکوپ الکترونی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-04-201399-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
سازمان پدید آورنده
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
شاپا
2322-28832423-8090




