• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر اسانس گیاه سیر، مانکوزب و متالاکسیل- مانکوزب روی سه گونه قارچ فیتوفتورا،عوامل بوته میری گیاهان

    (ندگان)پدیدآور
    فرهنگ, وحیدامینی, جهانشیرجوادی, تیمور
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    387.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق تأثیرات ضد قارچی اسانس گیاه سیر و دو قارچ‌کش متالاکسیل ـ مانکوزب و مانکوزب علیه سه گونة Phytophthora capsici، P. drechsleri و P. melonis عوامل بوته‌میری گیاهان فلفل، خیار و طالبی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه ارزیابی شد. تأثیر اسانس سیر و قارچ‌کش‌ها روی کاهش رشد پرگنة قارچ بیمارگر به روش اختلاط با محیط کشت محاسبه و میزان EC50 اسانس سیر روی گونه‌های فیتوفتورا نیز اندازه‌گیری شد. شناسایی ترکیبات تشکیل‌دهندة اسانس سیر نیز با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی با طیف‌سنجی جرمی (GC-MS) انجام شد. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که اسانس سیر خاصیت قارچ‌ایستایی و تأثیر چشمگیری روی کاهش رشد پرگنة گونه‌های فیتوفتورا دارد. بیشترین و کمترین میزان بازدارندگی رشد ناشی از اسانس سیر به‌ترتیب متعلق به P. capsici و P. drechsleri بود. نتایج گلخانه‌‌ای هم نشان داد که اسانس سیر به‌طور چشمگیری باعث کاهش شدت بیماری بوته‌میری (5/81-7/73 درصد) در مقایسه با شاهد شد، به‌طوری که، تأثیرات آن از لحاظ آماری بیشتر از قارچ‌کش مانکوزب (4/68ـ5/60 درصد) و کمتر از قارچ‌کش متالاکسیل ـ مانکوزب (1/92ـ2/84 درصد) روی کاهش بیماری بود. تعداد 25 ترکیب شیمیایی از اسانس سیر جداسازی و شناسایی شد که در بین آن‌ها Diallyl tetra sulfide (32/31 درصد)، Allyl disulfide (78/26 درصد)، Nitrosothymol (64/8 درصد)، 1H-1,2,4-Triazole, 3-thiol-5-methyl (40/8 درصد) وAllylsulphide (15/6 درصد) به‌ترتیب بیشترین مقادیر را به خود اختصاص دادند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که اسانس سیر توانایی لازم برای کنترل بیماری بوته‌میری گیاهان را به‌عنوان قارچ‌کش در تولید محصولات ارگانیک دارد و نیاز است که تحقیقات بیشتری دربارة آن انجام شود.
    کلید واژگان
    اسانس سیر
    بوته‌میری
    فیتوفتورا
    مانکوزب
    متالاکسیل ـ مانکوزب
    کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2015-03-21
    1394-01-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدةکشاورزی، دانشگاه کردستان
    دانشیار گروه گیاه‌پزشکی، دانشکدةکشاورزی، دانشگاه کردستان
    استادیار گروه باغبانی، دانشکدةکشاورزی، دانشگاه کردستان

    شاپا
    2322-2883
    2423-8090
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2015.54876
    https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_54876.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/465343

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب