آثار کودهای نانو و نانوزیستی بر ویژگیهای فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و عملکرد چای ترش تحت تنش خشکی
(ندگان)پدیدآور
هاشمی فدکی, سیده عصمتفاخری, براتعلیمهدی نژاد, نفیسهمحمدپور وشوایی, رقیهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جایگزینی نهادههای شیمیایی با نهادههای بومسازگار، بهعنوان گامی بهمنظور گذار از کشاورزی رایج به پایدار، ضروری بهنظر میرسد. در این راستا، آزمایشی در سال 1394 در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه زابل، بهصورت طرح کرتهای یکبار خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تنش خشکی در چهار سطح 30، 50، 70 و 90 درصد رطوبت دردسترس گیاه، عامل اصلی و کودهای نانو و نانوزیستی در چهار سطح، عامل فرعی در نظر گرفته شد. اثر اصلی تیمارهای کود، تنش خشکی و برهمکنش آنها بر تمامی صفات مورد بررسی معنادار شد. بیشترین مقدار رنگیزههای فتوسنتزی، وزن تر و خشک کاسبرگ در تیمار تنش خشکی 70 درصد رطوبت دردسترس و محلولپاشی کود نانوکلات آهن بهدست آمد. بیشترین مقدار اسمولیتهای آنتوسیانین، پرولین و کربوهیدرات به تیمار تنش خشکی 30 درصد رطوبت دردسترس و بیشترین محتوای نسبی آب برگ به تیمار آبیاری 90 درصد رطوبت قابلدسترس و محلولپاشی کود نانوکلات آهن تعلق داشت. نتایج تجزیه به مؤلفههای اصلی نشان داد که بهترین تیمار مورد بررسی، تنش خشکی 70 درصد رطوبت در دسترس توأم با محلولپاشی کود نانوکلات آهن بود. محلولپاشی با کود نانوکلات آهن موجب تعدیل آثار تنش خشکی و افزایش کمّیت و کیفیّت کاسبرگهای چای ترش شد.
کلید واژگان
اسمولیتتنش کمآبی
رنگیزههای فتوسنتزی
نانوکلات آهن
وزن کاسبرگ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسیارشد، گروه باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایراناستاد، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
استادیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
شاپا
8337-20082345-6957




