نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهاشمی فدکی, سیده عصمتfa_IR
dc.contributor.authorفاخری, براتعلیfa_IR
dc.contributor.authorمهدی نژاد, نفیسهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدپور وشوایی, رقیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T21:55:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T21:55:47Z
dc.date.available1399-08-01T21:55:46Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T21:55:47Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-01en_US
dc.date.submitted1395-08-11fa_IR
dc.identifier.citationهاشمی فدکی, سیده عصمت, فاخری, براتعلی, مهدی نژاد, نفیسه, محمدپور وشوایی, رقیه. (1397). آثار کودهای نانو و نانوزیستی بر ویژگی‏های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و عملکرد چای ترش تحت تنش خشکی. به زراعی کشاورزی, 20(1), 45-66. doi: 10.22059/jci.2018.219078.1568fa_IR
dc.identifier.issn8337-2008
dc.identifier.issn2345-6957
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2018.219078.1568
dc.identifier.urihttps://jci.ut.ac.ir/article_66196.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/464907
dc.description.abstract<strong>جایگزینی نهاده‏های شیمیایی با نهاده‏های بوم‌سازگار، به‌عنوان گامی به‌منظور گذار از کشاورزی رایج به پایدار، ضروری به‌نظر می‌رسد. در این راستا، آزمایشی در سال 1394 در مزرعة تحقیقاتی دانشگاه زابل، به‌صورت طرح کرت‌های یک‌بار خردشده در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تنش خشکی در چهار سطح 30، 50، 70 و 90 درصد رطوبت دردسترس گیاه، عامل اصلی و کودهای نانو و نانوزیستی در چهار سطح، عامل فرعی در نظر گرفته شد. اثر اصلی تیمارهای کود، تنش خشکی و برهمکنش آنها بر تمامی صفات مورد بررسی معنادار شد. بیشترین مقدار رنگیزه‌های فتوسنتزی، وزن تر و خشک کاسبرگ در تیمار تنش خشکی 70 درصد رطوبت دردسترس و محلول‌پاشی کود نانوکلات آهن به‌دست آمد. بیشترین مقدار اسمولیت‌های آنتوسیانین، پرولین و کربوهیدرات به تیمار تنش خشکی 30 درصد رطوبت دردسترس و بیشترین محتوای نسبی آب برگ به تیمار آبیاری 90 درصد رطوبت قابل‌دسترس و محلول‌پاشی کود نانوکلات آهن تعلق داشت. نتایج تجزیه به مؤلفه‌های اصلی نشان داد که بهترین تیمار مورد بررسی، تنش خشکی 70 درصد رطوبت در دسترس توأم با محلول‌پاشی کود نانوکلات آهن بود. محلول‌پاشی با کود نانوکلات آهن موجب تعدیل آثار تنش خشکی و افزایش کمّیت و کیفیّت کاسبرگ‌های چای ترش شد.</strong>fa_IR
dc.format.extent785
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهران، پردیس ابوریحانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehran, College of Abureyhanen_US
dc.relation.ispartofبه زراعی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Crops Improvementen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jci.2018.219078.1568
dc.subjectاسمولیتfa_IR
dc.subjectتنش کم‌آبیfa_IR
dc.subjectرنگیزه‌های فتوسنتزیfa_IR
dc.subjectنانوکلات آهنfa_IR
dc.subjectوزن کاسبرگfa_IR
dc.titleآثار کودهای نانو و نانوزیستی بر ویژگی‏های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و عملکرد چای ترش تحت تنش خشکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی‌ارشد، گروه باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue1
dc.citation.spage45
dc.citation.epage66


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد