بررسی و تحلیل زمین ههای کارآفرینی روستاییان در فرایند توسعه ی نواحی روستایی مطالعه موردی: دهستان براآن جنوبی (شهرستان اصفهان)
(ندگان)پدیدآور
رضوانی, محمدرضانجارزاده, محمدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
توجه به کارآفرینی روستایی با نگرشی به مشکلات موجود در این نواحی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . در این راستا با رویکرد رفتاری و براساس الگوی فر ایندی به بررسی زمینه های کارآفرینی پرداخته شده است . بنابراین هدف اصلی این مقاله بررسی و تحلیل میزان آشنایی روستاییان با زمینه ها و مهار ت های کارآفرینی است . ناحیه ی مورد مطالعه، "دهستان براآن جنوبی " از بخش مرکزی شهرستان اصفه ان است . روش تحقیق، کتابخانه ای و میدانی بوده و پس از تعیین شاخ ص ها و متغیرهای تحقیق، با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته داده های لازم گردآوری شده است. بر این اساس با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ، تعداد 150 نفر از افراد روستایی واقع در سن فعالیت ( 15 تا 65 سال ) با حداقل سواد راهنمایی بررسی شدند. 18 آشنایی / 2 درصد از روستاییان آشنایی خیلی زیاد ، 76 / نتایج نشان داد که 33 55 درصد آشنایی بسیار کم با زمینه ها و / 23 درصد دارای آشنایی کم و 35 / زیاد، 56 مهارت های کارآفرینی دارند . این وضع در همه ی شاخص ها و متغیر های م طالعاتی کم و بیش یکسان است . در این راستا ، آموزش کارآفرینی و آماد ه سازی محیط اجتماعی و اقتصادی روستاها برای جذب نیروی انسانی جوان، متخصص و ماهر به نواحی روستایی و فعالیت های کشاورزی می تواند به عنوان راه کار اصلی در ایجاد و تقویت کارآفرینی این نواحی در راستای توسعه ی پایدار بسیار مؤثر باشد.
کلید واژگان
استان اصفهانتوسعهی روستایی
شاخصهای کارآفرینی
کارآفرینی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2009-02-191387-12-01
ناشر
دانشکده کارآفرینیFaculty of Entrepreneurship, University of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشیار دانشکده جغرافیای دانشگاه تهرانکارشناس ارشد رشته جغرافیا و برنام هریزی روستایی، دانشگاه تهران




