مروری بر ترکیبات و خواص اعجاب انگیز عناب در بهبود و ارتقای سلامت انسان
(ندگان)پدیدآور
نخعی, آزیتازراعتگر, هادینوع مدرک
Textمقاله علمی ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوههای گونه Ziziphus jujuba، به عنوان عناب شناخته و به دلیل خواص دارویی در سراسر جهان مصرف میشود. بخشهای مختلف این گیاه شامل میوه، دانه، برگ و ریشه دارای خواص دارویی بوده و به طور سنتی به عنوان ضد دیابت، آرام بخش، ضد سرطان، ملین، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد اسپاسم، ضد انعقادی، و آنتیاکسیدان، مصرف و برای درمان اختلالات گوارشی، ناراحتیهای کبد، چاقی، مشکلات ادراری، تب، عفونتهای پوستی، برونشیت، کم خونی، دیابت، سرطان، بیخوابی و مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف عناب باعث آرام کردن ذهن و بهبود کیفیت خواب میگردد. طبق پژوهشهای انجام شده عناب دارای خاصیت محافظت از سلولهای عصبی، ارتقای حافظه و یادگیری و اثرات آنتیاکسیدانی، ضد درد و ضد میکروبی میباشد. ترکیبات اصلی میوه عناب شامل آلکالوئیدها، فلاونوئیدها، فنولها، پلی ساکاریدها، اسیدهای تریترپنیک، کربوهیدراتها، ویتامین ها، کلسیم و آهن میباشد. بذرهای آن دارای ساپونین و پوست گیاه نیز دارای میزان قابل توجهی تانن و اسید زیزیفیک است. علی رغم سابقه 4000 ساله، هنوز بسیاری از خواص عناب ناشناخته مانده و نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. بر اساس تحقیقات پزشکی و دارویی و شواهد تجربی، عناب دارای ترکیبات ارزشمند در حفظ سلامتی و تولید و توسعه مکملهای غذایی و دارویی است.
کلید واژگان
Ziziphus jujuba> Mill>خواص دارویی
ترکیبات اصلی
مکمل سلامتی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبیسازمان پدید آورنده
محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بیرجند، ایرانعضو هیئت علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بیرجند، ایران




