• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی زرشک و عناب
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی زرشک و عناب
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر ترکیبات و خواص اعجاب انگیز عناب در بهبود و ارتقای سلامت انسان

    (ندگان)پدیدآور
    نخعی, آزیتازراعتگر, هادی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    348.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    میوه­های گونه Ziziphus jujuba، به عنوان عناب شناخته و به دلیل خواص دارویی در سراسر جهان مصرف می­شود. بخش­های مختلف این گیاه شامل میوه، دانه، برگ و ریشه دارای خواص دارویی بوده و به طور سنتی به عنوان ضد دیابت، آرام بخش، ضد سرطان، ملین، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد اسپاسم، ضد انعقادی، و آنتی­اکسیدان، مصرف و برای درمان اختلالات گوارشی، ناراحتی­های کبد، چاقی، مشکلات ادراری، تب، عفونت­های پوستی، برونشیت، کم خونی، دیابت، سرطان، بی­خوابی و مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می­گیرد. مصرف عناب باعث آرام کردن ذهن و بهبود کیفیت خواب می­گردد. طبق پژوهش­های انجام شده عناب دارای خاصیت محافظت از سلول­های عصبی، ارتقای حافظه و یادگیری و اثرات آنتی­اکسیدانی، ضد درد و ضد میکروبی می­باشد. ترکیبات اصلی میوه عناب شامل آلکالوئیدها، فلاونوئیدها، فنول­ها، پلی ساکاریدها، اسیدهای تری­ترپنیک، کربوهیدرات­ها، ویتامین ها، کلسیم و آهن می­باشد. بذرهای آن دارای ساپونین و پوست گیاه نیز دارای میزان قابل توجهی تانن و اسید زیزیفیک است. علی رغم سابقه 4000 ساله، هنوز بسیاری از خواص عناب ناشناخته مانده و نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. بر اساس تحقیقات پزشکی و دارویی و شواهد تجربی، عناب دارای ترکیبات ارزشمند در حفظ سلامتی و تولید و توسعه مکمل­های غذایی و دارویی است.
    کلید واژگان
    Ziziphus jujuba> Mill>
    خواص دارویی
    ترکیبات اصلی
    مکمل سلامتی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی
    سازمان پدید آورنده
    محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بیرجند، ایران
    عضو هیئت علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بیرجند، ایران

    URI
    https://bjj.areeo.ac.ir/article_122103.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/45814

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب