مجله ترویجی زرشک و عناب

ارسال های اخیر

  • شناسنامه علمی این دوره 

    پدیدآور نامشخص (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-08-22)
                                                                                             وزارت جهاد کشاورزی                                                                          سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی  ...

  • مروری بر ترکیبات شیمیایی، خواص درمانی و موارد احتیاط مصرف گیاه عناب 

    عبادالهی نطنزی, علیرضا؛ عرب رحمتی پور, غلامرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-08-22)
    عناب با نام علمی  Ziziphus jujuba Mill. میوه‌ای مغذی و کاربردی است که فواید مختلفی برای سلامتی دارد و به طور گسترده در سراسر جهان کاشت می‌شود. میوه عناب حاوی انواع مواد فعال زیستی مانند پلی‌ساکاریدها، پلی‌فنل‌ها، اسیدهای ...

  • بررسی ظرفیت گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم) برای محصول زرشک استان خراسان جنوبی 

    گوهرشاهی, غلام احمد؛ سارانی, ولی اله؛ بخشی, محمدرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-08-22)
    گردشگری کشاورزی(اگریتوریسم[1]) ابزار موثری جهت توسعه پایدار روستایی در کشور می باشد. استان خراسان­جنوبی با داشتن حدود 98 درصد سطح زیر کشت باغات زرشک کشور می­تواند نقش مهمی را برای توسعه اگریتوریسم محصول زرشک فراهم نماید. ...

  • مقایسه و بررسی غلظت عناصر غذائی در نمونه‌های برگی جمع آوری شده از باغات عناب خراسان جنوبی 

    عطاردی, بصیر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-08-22)
    امروزه، اغلب کشاورزانی که در زمینه تولید عناب فعالیت دارند، اعداد و ارقام حاصل از تجزیه خاک و برگ باغات خود را در اختیار دارند ولی معمولا اطلاع چندانی از مفهوم این داده­های آزمایشگاهی ندارند. همچنین مروجین بخش کشاورزی به ...

  • بررسی الگوی همگرایی دانش بومی و دانش نوین مصارف درمانی عناب 

    شاقلی, ریحانه؛ آذرپژوه, الهام؛ رشیدی, حسن (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-08-22)
    چکیده: هدف از انجام این پژوهش، بررسی الگوی همگرایی دانش بومی و دانش نوین مصارف درمانی عناب است. روش تحقیق از نوع کیفی و با استفاده از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با 27 نفر از متخصصان حوزه کشاورزی و طب ایرانی با استفاده از روش ...

  • کنترل بیماری زنگ جاروئی زرشک: با تاکید بر چشم انداز آینده برای پیشگیری و مبارزه 

    میرزایی, محمدرضا؛ محمودی, هادی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    زرشک گیاه بومی ایران است و کشورمان بزرگتــرین تولیدکننــده زرشــک بــی‌دانــه در دنیا است. 24000 هکتار از اراضی استان خراسان جنوبی به کشت زرشک اختصاص دارد گونه‌های زرشک و از جمله زرشک بی‌دانه، میزبان دامنه وسیعی از آفات و ...

  • شته های زرشک، اهمیت اقتصادی و روش‌های مبارزه 

    توکلی کرقند, غلامرضا؛ میرزائی, محمدرضا؛ محمودی, هادی؛ زراعتگر, هادی؛ امینی نسب, مریم؛ بهروان, رضا؛ عزیزی ذهان, علی اکبر؛ مشاوری نیا, علی؛ نظری اسفدن, سعید؛ میرابی مقدم, راحیل (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده زرشک عمدتا در منطقه جنوب خراسان در شهرستان­های زیرکوه، قاین و بیرجند تولید می‌شود و دانش کاشت زرشک بی‌دانه بومی ایران است. در سال­های اخیر و در پی استفاده بی‌رویه سموم و ایجاد مقاومت در حشرات، شته­های زرشک به حالت ...

  • لزوم توجه به ترکیبات سمی دارویی موجود در گونه های مختلف زرشک 

    دوازده امامی, سعید (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده در بحث سلامت غذا، معمولا به وجود بقایای کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی و وجود آلاینده‌های محیطی در غذای انسان و دام توجه می‌شود ولی به ترکیباتی که به طور طبیعی در گیاه وجود دارد و برای انسان و دام خطرناک است اهمیتی ...

  • کنترل بیماری زنگ جاروئی زرشک: با تاکید بر چشم انداز آینده برای پیشگیری و مبارزه 

    میرزایی, محمدرضا؛ محمودی, هادی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده کشور ایران  بزرگتــرین تولیدکننــده زرشــک بــی­دانــه در دنیا است. بالغ بر 24000  هکتار از اراضی استان خراسان جنوبی به کشت زرشک اختصاص دارد. گونه­های زرشک و از جمله زرشک بی­دانه، میزبان دامنه وسیعی از آفات و ...

  • بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده 

    شاهی, طیبه؛ ابراهیمی, مهدی؛ پویان, محسن؛ کرمی, فرحناز (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده عناب یکی از محصولات مهم خراسان جنوبی است که ارزش خوراکی و دارویی زیادی دارد. یکی از مصارف عناب، میوه تازه آن است. ویژگی­های ظاهری و خصوصیات تغذیه­ای عناب، پس از برداشت و در زمان نگهداری و فروش به صورت تازه، به دلیل ...

  • ارزیابی تحمل به شوری زرشک بی‌دانه 

    راد, محمدهادی؛ یزدانی بیوکی, رستم؛ سلطانی گردفرامرزی, ولی؛ بشارت, نادیا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده تنش شوری یکی از دشوارترین چالش­های کشاورزی تامین غذای جمعیت رو به رشد جهان مطرح بوده و افت محصول ناشی از آن، سالانه 27/3 میلیارد دلار خسارت را به کشاورزان وارد می­نماید. برای غالب شدن به این چالش زیست محیطی، برنامه­ ...

  • بررسی چالش‌های تولید، فرآوری و بازرگانی زرشک بی‌دانه 

    عزیزی زهان, علی اکبر؛ زراعتگر, هادی؛ حاجی پور اسفدن, هاجر؛ حیدری, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)
    چکیده زرشک بی­دانه از جنبه­ های مختلف با تامین معاش، اقتصاد خانوارها و حتی فرهنگ مردم خراسان جنوبی گره خورده است. با این وجود، مزیت­ها، قابلیت­ها و چالش ­های آن به خوبی شناسایی  و معرفی نشده ­است. در سال­های اخیر، تولید ...

  • شناسنامه علمی این شماره 

    پدیدآور نامشخص (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2024-02-20)

  • آفت مگس میوه عناب: ویژگی‌های زیستی، انتشار جهانی، میزبان‌ها، نحوه و میزان خسارت 

    توکلی کرقند, غلامرضا؛ بهدانی, مهدی؛ گلمحمدی, غلامرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-08-23)
    مگس میوه عناب از مهم­ترین آفات عناب است. این حشره عامل خسارت به میوه عناب است. 2 نسل در سال دارد که خسارت نسل اول بسیار شدید و تا حدود 95% است و باعث ریزش شدید میوه­ها می­شود. این آفت در جنوب ایران از جمله بلوچستان، هرمزگان، ...

  • گزارشی ازنماتد خنجری در باغات زرشک خراسان جنوبی 

    بهدانی, مهدی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-08-23)
    نماتد­ها، گروه بزرگی از جانواران هستند که در محیط­های مختلف زندگی می­کنند. بعضی از آن­ها می­توانند بیماری­های جدی در گیاهان از جمله زرشک ایجاد کنند. نماتد خنجری، یکی از نماتدهای بیماری‌زای برخی گیاهان محسوب می­شود که علاوه ...

  • کتابی‌شدن شاخه‌های زرشک; سبب شناسی و پراکنش آن در استان خراسان جنوبی 

    محمودی, هادی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-08-23)
    بیماری­های گیاهی ناشی از بیمارگرهای قارچی و باکتریایی، از عوامل کاهش بهره­وری در تولید محصول زرشک به شمار می­روند. گروهی از باکتری­های بیماری­زای گیاهی که با عنوان فیتوپلاسماها شناخته شده­اند، از جمله عوامل بیمارگر محدود ...

  • معرفی دستگاه مکانیزه دانه کن زرشک تازه با قابلیت ویبره بدون توقف شاخه زرشک 

    توکلی راد, مجید (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-02-20)
    یکی از روش‌های توسعه اشتغال و افزایش درآمد، ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی است. از سوی دیگر ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، مؤثرترین راه برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی به شمار می‌رود. زرشک یکی از مهم‌ترین محصولات ...

  • اهمیت گیاه زرشک گونه Berberis thunbergii در ذخیره کربن و مقایسه مقدار آن در اندام‌های مختلف 

    ناصری, سمیه؛ پروانه, طاهره؛ اخلاق پور, سحر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-02-20)
    جذب کربن در اندام­های گیاهان و یا ذخیره آن در خاک محل رویش آن­ها، یکی از ارزان­ترین راهکارهای مقابله با تغییرات اقلیمی ناشی از افزایش گازهای گلخانه‌ای و اثرات منفی آن بر آب و هوای کره زمین به ­شمار می­رود. توان گونه­های ...

  • معرفی برخی اقدامات مدیریتی در خصوص آبیاری و تغذیه باغات عناب در کشور چین 

    عطاردی, بصیر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2022-02-20)
    میوه عناب در خارج از ایران با نام خرمای چینی شناخته می­شود. با وجود سازگاری مناسب درخت عناب با اقلیم­های متفاوت، این درخت به مدیریت نهاده­هایی نظیر کود، آب و خاک به خوبی پاسخ می­دهد. در نتیجه توجه به این عوامل، در کشور ...

  • شناسایی، جمع آوری و ارزیابی ژرم پلاسم بومی زرشک 

    دادار, علی؛ زراعتگر, هادی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی, 2021-08-23)
    این پژوهش به‌منظور شناسایی، جمع‌آوری و ارزیابی ژرم پلاسم بومی زرشک در استان خراسان شمالی طی 3 سال انجام شد ، در طول این دوره در مراحل مختلف رشدی، رویشگاه­های منتخب این گونه مورد پایش قرار گرفتند و نسبت به علامت_گذاری، ثبت ...

View more