مروری بر ترکیبات شیمیایی و کاربردهای عناب در طب سنتی
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, مهدیپویان, محسنراغ آرا, حسینشاهی, طیبهحسینی, سارهکهنسال واجارگاه, سکینهنوع مدرک
Textمقاله علمی ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گونه Ziziphus jujuba Mill. یکی از مهمترین گونه های خانواده Rhamnaceae جهت تولید میوه عناب شناخته شده است. عناب بومی چین قدمتی بیش از 4000 سال دارد و به طور وسیعی در اروپا، جنوب و شرق آسیا و استرالیا گسترش یافته است. در این تحقیق سعی شده است تا به امرور جدید ترین منابع علمی به بررسی ترکیبات شیمیایی و کاربردهای عناب در طب سنتی پرداخته شود. بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته، میوه عناب منبع مهمی از مواد فعال بیولوژیکی با ارزش غذایی و دارویی بالایی است. ترکیبات فنولیک، اسیدهای تری ترپنیک، پلی ساکاریدها، آلفاتوکوفرول، کاروتن و ویتامین C از جمله مهمترین مواد فعال بیولوژیک شناخته شده در عناب هستند. عناب منبع بسیار خوبی از منیزیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز به حساب میآید. استفاده از اندامهای مختلف عناب مانند ریشه، پوست، شاخه، برگ و میوه آن در طب گیاهی ایران و دیگر کشورها برای درمان بسیاری از امراض و بیماریها از جمله جلوگیری از تب، ترمیم زخم، قطع اسهال، تسکین درد، تقویت مو، تصفیه خون، رفع بی خوابی، درمان سرماخوردگی، درمان بیماریهای زنان، درمان بیماریهای پوستی، رفع التهاب، درمان بیماریهای کبد و کلیه، بهبود آسم و تنگی نفس، درمان خونریزی و بهبود درد مفاصل مرسوم بوده است.
کلید واژگان
بیماریتسکین درد
درمان
میوه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبیسازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش جهاد دانشگاهی خراسان جنوبیمدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی




