• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 72, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 72, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی آلودگی میزان آفلاتوکسین M1 در نمونه های شیر خام به روش الایزا در استان یزد

    (ندگان)پدیدآور
    یحیی رعیت, رامکشکری, حجت الهخسروی, علیرضاترابی, سپیده
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    807.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: آفلاتوکسین M1 (AFM1) مشتق مونوهیدروکسیله‌ اصلی آفلاتوکسین B1 (AFB1) تشکیل شده در کبد است و به درون شیر ترشح می‌شود. AFM1 سبب خطرات بهداشتی خاصی برای سلامتی انسان می‌شود. هدف: هدف این مطالعه تعیین میزان AFM1 در نمونه‌های شیر خام در استان یزد بود. روش کار: این بررسی یک مطالعه مقطعی- توصیفی بود. 80 نمونه شیر خام از چهار شهر (یزد، تفت، مهریز و صدوق) در استان یزد در فصول زمستان و بهار جمع‌آوری شدند. غلظت AFM1 با روش الایزا تعیین شد. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون‌های ANNOVA و Chi-square انجام شد. نتایج: تمام نمونه‌ها (100%) با AFM1 در محدوده غلظت از ng/l 18/3 تا 24/92 با یک میانگین غلظت ng/l 07/22 آلوده شدند. میزان AFM1 در 7/13% از نمونه‌های شیر خام بیشتر از حداکثر حد مجاز ng/l 50 پذیرفته شده توسط اتحادیه اروپا (EU) بود. میزان آلودگی AFM1 در نمونه‌های زمستان (21ng/l/28) بیشتر از نمونه‌های بهار (ng/l 92/15) بود. همچنین، بیشترین و کمترین میزان آلودگی به ترتیب در نمونه‌های شیر جمع‌آوری شده از شهرهای صدوق (میانگین ng/l 21/42) و یزد (ng/l 79/12) مشاهده شدند. نتیجه گیری نهایی: ما نتیجه‌گیری می‌کنیم کهAFM1  با یک میانگین غلظت ng/l 07/22 در نمونه‌های شیر استان یزد شناسایی شد. بعلاوه، 7/13% از نمونه‌ها دارای AFM1 در سطوح خطرناک برای سلامتی انسان بودند.
    کلید واژگان
    آفلاتوکسین M1
    شیر خام
    الایزا

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
    گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
    مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
    بخش کنترل مواد غذایی، اداره کل دامپزشکی، یزد، ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.222337.2551
    https://jvr.ut.ac.ir/article_65244.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448559

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب