اثرات جیرههای گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso)
(ندگان)پدیدآور
روحی, مریمآق, ناصررضازاد باری, محمودنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: در سالهای اخیر، یافتن جایگزین مناسب بجای پودر ماهی جهت تأمین نیازهای صنعت تولید خوراک آبزیان در تحقیقات مد نظر گرفته شده است. هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی بر تعداد و ترکیب جمعیت باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهی میباشد. روش کار: برای این منظور  فیل ماهیان با میانگین وزنی g5±133 در 18 مخزن پرورشی (300l) با تراکم 30 قطعه در هر مخزن و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. منبع پروتئین و روغن در جیره گروه شاهد شامل پودر و روغن ماهی بود و جیرههای آزمایشی به ترتیب از صفر، 40، 60، 80 و 100٪ پروتئینهای گیاهی (گلوتن گندم، گلوتن ذرت و کنجاله سویا) و 20% روغنهای گیاهی (کلزا، آفتابگردان، بذرکتان و روغن گلرنگ) تشکیل گردیدند. نتایج: جایگزینی پودر ماهی تا 80% به همراه جایگزینی 80% روغن ماهی با منابع گیاهی اختلاف معنیداری در شاخص وزن نهایی ماهیان(g 17±235) پس از 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نداشت(05/0p). جایگزینی 80% روغن ماهی با روغنهای گیاهی سبب کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات روده ماهیان و افزایش معنیدار درصد باکتریهای جنس انتروباکتریاسه شد ولی در بار باکتریایی موکوس روده آنها در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. جایگزینی 60، 80 و 100% پودر ماهی به همراه 80% روغن ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات و موکوس روده ماهیان در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0>p) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید. p) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید. نتیجه گیری نهایی: استفاده از منابع پروتئین گیاهی باعث کاهش بار باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهیان جوان و تغییر ترکیب فلور باکتریایی آن میشود.
کلید واژگان
جمعیت باکتریاییفیل ماهی
پودر ماهی
بار باکتریایی
منابع گیاهی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه- ایرانگروه آرتمیاو آبزیان، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران
گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران
شاپا
2008-25252251-6190




