| dc.contributor.author | روحی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | آق, ناصر | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضازاد باری, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:44:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:44:15Z | |
| dc.date.issued | 2016-03-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-10-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-08-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | روحی, مریم, آق, ناصر, رضازاد باری, محمود. (1395). اثرات جیرههای گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso). مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 71(1), 117-125. doi: 10.22059/jvr.2016.57408 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.57408 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_57408.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448219 | |
| dc.description.abstract | <strong>زمینه مطالعه:</strong> در سالهای اخیر، یافتن جایگزین مناسب بجای پودر ماهی جهت تأمین نیازهای صنعت تولید خوراک آبزیان در تحقیقات مد نظر گرفته شده است. <strong>هدف:</strong> هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی بر تعداد و ترکیب جمعیت باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهی میباشد. <strong>روش کار:</strong> برای این منظور فیل ماهیان با میانگین وزنی g5±133 در 18 مخزن پرورشی (300l) با تراکم 30 قطعه در هر مخزن و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. منبع پروتئین و روغن در جیره گروه شاهد شامل پودر و روغن ماهی بود و جیرههای آزمایشی به ترتیب از صفر، 40، 60، 80 و 100٪ پروتئینهای گیاهی (گلوتن گندم، گلوتن ذرت و کنجاله سویا) و 20% روغنهای گیاهی (کلزا، آفتابگردان، بذرکتان و روغن گلرنگ) تشکیل گردیدند. <strong>نتایج:</strong> جایگزینی پودر ماهی تا 80% به همراه جایگزینی 80% روغن ماهی با منابع گیاهی اختلاف معنیداری در شاخص وزن نهایی ماهیان(g 17±235) پس از 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نداشت(05/0<p). جایگزینی 80% روغن ماهی و 100% پودر ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار وزن نهایی ماهیان شد (05/0>p). جایگزینی 80% روغن ماهی با روغنهای گیاهی سبب کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات روده ماهیان و افزایش معنیدار درصد باکتریهای جنس انتروباکتریاسه شد ولی در بار باکتریایی موکوس روده آنها در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. جایگزینی 60، 80 و 100% پودر ماهی به همراه 80% روغن ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات و موکوس روده ماهیان در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0>p) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید. <strong>نتیجه گیری نهایی:</strong> استفاده از منابع پروتئین گیاهی باعث کاهش بار باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهیان جوان و تغییر ترکیب فلور باکتریایی آن میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 986 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.57408 | |
| dc.subject | جمعیت باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | فیل ماهی | fa_IR |
| dc.subject | پودر ماهی | fa_IR |
| dc.subject | بار باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | منابع گیاهی | fa_IR |
| dc.title | اثرات جیرههای گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه- ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آرتمیاو آبزیان، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 71 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 117 | |
| dc.citation.epage | 125 | |