تأثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفتههای پیرامون زایمان گاو هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
محبی فانی, مهدینظیفی, سعیدشکرفروش, سید شهراممقیمی, ندانیکبخت, مجیدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر، تحت شرایط مدیریتی معمول در گاوداریهای ایران، اثر موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز خون و سطح ASTو آرژیناز(آنزیمهای شاخص آسیبهای کبدی) بررسی شده است. سیزده راCس گاو هولشتاین بالغ از سه هفته پیش از زایمان تا 45 روز پس از آن بر اساس تعداد زایش به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم شدند. جیره» گاوهای هر دو گروه مشابه بود. هر گاو درگروه آزمایش موننسین را به میزان 340 میلیگرم در روز در طی سه هفته» آخر آبستنی، 480 - 160 میلیگرم در روز در طی 14 روز نخست شیردهی و 350 میلیگرم در روز در طی روزهای 15 تا 35 بعد از زایمان همراه با غذای خود دریافت داشت. 20 روز و 10 روز پیش از تاریخ تقریبی زایمان، و در روزهای 4، 15، 25، 35 و 45 بعد از زایمان نمونه» خون گاوها برای اندازهگیری گلوکز، ASTو آرژیناز سرم تهیه شد.  گلوکز سرم در گروه شاهد از روز 10 پیش از زایمان تا روز 15 پس از زایمان سیر نزولی معنیداری داشت(025/0=p.) در گروه آزمایش، گلوکز سرم تا روز 35 پس از زایمان سیر صعودی معنیداری نشان داد(049/0=p.) در روز 15 شیردهی تمایلی برای معنیدار شدن تفاوت مقدار گلوکز بین گروه شاهد و آزمایش دیده شد(07/0=p.) فعالیت AST  از 10 روز مانده به زایمان تا 25 روز بعد از زایمان در گروه شاهد بیشتر بود.
کلید واژگان
آرژینازگاو
گلوکز
موننسین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2008-03-201387-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت و تغذیه دام دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیرازگروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
شاپا
2008-25252251-6190




