• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 63, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 63, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر مصرف موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز، ‌آسپارتات آمینوترانسفراز و آرژیناز سرم در هفته‌های پیرامون زایمان گاو هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    محبی فانی, مهدینظیفی, سعیدشکرفروش, سید شهراممقیمی, ندانیکبخت, مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    489.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در پژوهش حاضر، تحت شرایط مدیریتی معمول در گاوداری‌های ایران، اثر موننسین به صورت مخلوط با غذا بر سطح گلوکز خون و سطح ASTو آرژیناز(آنزیم‌های شاخص آسیب‌های کبدی) بررسی شده است. سیزده راCس گاو هولشتاین بالغ از سه هفته پیش از زایمان تا 45 روز پس از آن بر اساس تعداد زایش به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم شدند. جیره» گاوهای هر دو گروه مشابه بود. هر گاو درگروه آزمایش موننسین را به میزان 340 میلی‌گرم در روز در طی سه هفته» آخر آبستنی، 480 - 160 میلی‌گرم در روز در طی 14 روز نخست شیردهی و 350 میلی‌گرم در روز در طی روزهای 15 تا 35 بعد از زایمان همراه با غذای خود دریافت داشت. 20 روز و 10 روز پیش از تاریخ تقریبی زایمان، و در روزهای 4، 15، 25، 35 و 45 بعد از زایمان نمونه» خون گاوها برای اندازه‌گیری گلوکز، ASTو آرژیناز سرم تهیه شد. گلوکز سرم در گروه شاهد از روز 10 پیش از زایمان تا روز 15 پس از زایمان سیر نزولی معنی‌داری داشت(025/0=‌p.) در گروه آزمایش، گلوکز سرم تا روز 35 پس از زایمان سیر صعودی معنی‌داری نشان داد(049/0=‌p.) در روز 15 شیردهی تمایلی برای معنی‌دار شدن تفاوت مقدار گلوکز بین گروه شاهد و آزمایش دیده شد(07/0=‌p.) فعالیت AST ‌از 10 روز مانده به زایمان تا 25 روز بعد از زایمان در گروه شاهد بیشتر بود.
    کلید واژگان
    آرژیناز
    گاو
    گلوکز
    ‌موننسین

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2008-03-20
    1387-01-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت و تغذیه دام دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
    گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
    گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
    دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز
    دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_23909.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448088

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب