تریتیکاله گیاه مناسب جهت کشت دوم در اراضی شالیزاری
(ندگان)پدیدآور
یوسفی, روح الهحسینی چالشتری, مریمعبادی, علیاکبرتجددی طلب, کبرییزدانی, محمدرضامجیدی شیل سر, فرزادشکری واحد, حسنالهقلیپور, مهرزادجلائیان, مهدیربیعی, محمدعلیپور, فاطمهفرحدهر, فاطمهفرحپور حقانی, آتوساخشکدامن, مریمپورامیر, فرزیننوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به سطح زیرکشت زراعت برنج در استانهای شمالی کشور (حدود 450 هزار هکتار) لزوم بهرهبرداری بهینه به منظور تولید محصولات کشاورزی و افزایش تولیدات ملّی امری ضروری است. یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش تولید و درآمد کشاورزان ضمن حفظ پایداری تولید برنج، توسعه کشت دوم بعد از برداشت برنج است. بـا وجـود اهمیـت حیـاتی کشت دوم در اراضی شـالیزاری، سـطح وسـیعی از ایـن اراضـی بـه دلایـل متعـدد زراعـی، اقتصادی و اجتماعی بـه صـورت نکاشـت بـاقی مـیمانـد. با توجه به اینکه در شرایط کنونی امکان تامین علوفه مورد نیاز دامداریها به دلیل هزینه بالای حمل و نقل و واردات تا حد زیادی با مشکلات عدیدهای همراه است، توسعه کشت گیاهان علوفه-ای یک ساله در شالیزارهای برنج میتواند راهکاری مفید باشد. از جمله این محصولات علوفهای تریتیکاله میباشد. تریتیکاله میتواند به عنوان جایگزینی مناسب جهت استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در کشور برای تامین کسری بخشی از علوفه مورد نیاز مورد توجه جدی قرار گیرد. ضـمن آن کـه بازاریابی و سودآوری اقتصادی این محصول نیز دارای اهمیت فوقالعادهای در تداوم و گسترش سـطح زیـر کـشت ایـن محـصول مـیباشـد. کشت این گیاه علاوه بر تامین علوفه، با تقویم زراعی برنج کمترین تداخل را داشته و میتواند به عنوان کشت دوم در تناوب با برنج توصیه شود. به منظور هدایت و راهبری یکنواخت در جهت مدیریت مزرعه و استفاده اصولی و فنی از ابزارهای تولید، دستورالعمل تولید تریتیکاله به عنوان کشت دوم در اراضی شالیزاری بعد از برنج که حاوی نحوه اجرا در مراحل مختلف تولید می-باشد، تهیه شده است
کلید واژگان
برنجتریتیکاله
شالیزار
کشت دوم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات برنج کشورسازمان پدید آورنده
عضو هیات علمی موسسه برنج کشورموسسه تحقیقات برنج کشور
موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
موسسه تحقیقات برنج کشور
موسسه تحقیقات برنج کشور
دانشیار پژوهش موسسه تحقیقات برنج کشور
موسسه تحقیقات برنج کشور
بخش اصلاح و تهیه بذر- موسسه تحقیقات برنج کشور- رشت-گیلان
موسسه تحقیقات برنج کشور
موسسه تحقیقات برنج کشور
موسسه تحقیقات برنج کشور
محقق موسسه تحقیقات برنج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
موسسه تحقیقات برنج کشور
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج برنج رشت
موسسه تحقیقات برنج کشور




