مرور دوره 1, شماره 2 بر اساس تاریخ انتشار

  • تریتیکاله گیاه مناسب جهت کشت دوم در اراضی شالیزاری 

    یوسفی, روح اله؛ حسینی چالشتری, مریم؛ عبادی, علی‌اکبر؛ تجددی طلب, کبری؛ یزدانی, محمدرضا؛ مجیدی شیل سر, فرزاد؛ شکری واحد, حسن؛ اله‌قلی‌پور, مهرزاد؛ جلائیان, مهدی؛ ربیعی, محمد؛ علیپور, فاطمه؛ فرح‌دهر, فاطمه؛ فرحپور حقانی, آتوسا؛ خشکدامن, مریم؛ پورامیر, فرزین (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    با توجه به سطح زیرکشت زراعت برنج در استان‌های شمالی کشور (حدود 450 هزار هکتار) لزوم بهره‌برداری بهینه به منظور تولید محصولات کشاورزی و افزایش تولیدات ملّی امری ضروری است. یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش تولید و درآمد ...

  • مدیریت تلفیقی آفات مهم برنج و کلزا در سیستم کشت متناوب 

    عمواقلی طبری, مهرداد؛ نصیری, مرتضی (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    چکیده: کشت متناوب برنج و کلزا در شالیزار‏های شمال کشور نه تنها در تامین منابع انرژی بلکه در ایجاد خودکفایی منابع غذایی کشور نقش اساسی دارد. شناخت لازم در خصوص مدیریت گیاه‏پزشکی این محصولات برای پایداری تولید ضروری ...

  • افزایش عملکرد در ارقام محلی و اصلاح شده برنج از طریق محلول پاشی سولفات روی 

    محمود سلطانی, شهرام؛ اله‌قلی‌پور, مهرزاد (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    به منظور بهبود کمی (افزایش عملکرد) برنج در اراضی شالیزاری با کاربرد راهبردهای مدیریت عناصر غذایی کم مصرف (با تمرکز بر عنصر روی) آزمایشی دو ساله مبنی بر ارزیابی عملکرد دو رقم برنج هاشمی و گیلانه با مصرف روی انجام شد. تیمارهای ...

  • توصیه آبیاری تناوبی در شالیزار برای کاهش مصرف آب در استان مازندران 

    اسدی, رضا؛ لطیفی, عاصفه (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    کشت برنج در ایران دارای اهمیت اقتصادی و اجتماعی زیادی بوده و بعد از گندم، دومین غله مهم در سبد غذایی مردم ایران است. کمبود روزافزون منابع آبی ناشی از تغییر اقلیم و سرازیر شدن آن به بخش‌های دیگر مانند شرب و صنعت سبب کمتر ...

  • تاثیر مصرف کودهای سیلیکاته گرانوله بر رشد رویشی و عملکرد برنج 

    فلاح, الهیار (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    گیاه برنجی که 5 تن در هکتار شلتوک تولید می‎کند، حدود 470-230 کیلوگرم سیلیسیم عنصری را از یک هکتار زمین بر حسب نوع خاک و شرایط اقلیمی جذب می‌کند و میزان جذب آن پنج برابر نیتروژن است. مصرف کود سیلیکاته در اراضی شالیزاری، ...

  • بیماری تغییر رنگ خوشه برنج در مناطق برنج کاری استان اصفهان 

    سماواتیان, حسین؛ رمضانی, احمد؛ خسروی, وحید (موسسه تحقیقات برنج کشور, 2020-02-20)
    بیماری تغییر رنگ خوشه‌ برنج یک بیماری مرکب یا چند عاملی است که عوامل متعدد قارچی و باکتریایی در ایجاد آن دخیل هستند. در منطقه لنجانات استان اصفهان برنج به عنوان یک کشت اصلی محسوب می‌شود. ارقام برنج لنجان از ارقام پابلند، ...