بررسی اثر شوری بر رشد گیاهچه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب و پایداری غشا در دو رقم کلزا
(ندگان)پدیدآور
عموآقایی, ریحانهقربان نژاد, هاجرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شوری یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که در مناطق خشک دنیا نظیر ایران  تولید محصول را محدود مینماید. در این پژوهش دانههای دو رقم کلزا H308)  و (H420 به صورت هیدروپونیک رشد داده شدند و گیاهچههای حاصل در معرض غلظتهای مختلف نمک ( mM 200، 150، 100، 50، 0) قرار گرفتند. تغییرات وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل، نشت الکترولیتها از غشا و محتوای نسبی آب در پاسخ به شوری در گیاهان 20 روزه این دو رقم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت شوری موجب کاهش وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل و محتوای نسبی آب و در مقابل افزایش نشت الکترولیتها شد و این پاسخ ها در رقم H420 شدیدتر بود. این نتایج پیشنهاد میکند که حفظ محتوای نسبی آب همراه با محتوای کلروفیل بالاتر و یکپارچگی و حفظ تمامیت هرچه بیشتر غشا میتواند به عنوان بخشی از مکانیسم مقاومت در برابر شوری در رقم مقاومتر  H308در نظر گرفته شود.
کلید واژگان
: شوریرقم
کلزا
محتوای کلروفیل
نشت الکترولیتی و محتوای نسبی آب
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرددبیر آموزش و پرورش
شاپا
2383-25922383-2606




