نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعموآقایی, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorقربان نژاد, هاجرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:43:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:43:55Z
dc.date.available1399-07-30T22:43:54Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:43:55Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2011-11-19en_US
dc.date.submitted1390-08-28fa_IR
dc.identifier.citationعموآقایی, ریحانه, قربان نژاد, هاجر. (1393). بررسی اثر شوری بر رشد گیاهچه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب و پایداری غشا در دو رقم کلزا. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 27(2), 256-268. doi: 2729fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/2729
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_356.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444165
dc.description.abstractشوری یکی از مهمترین تنش‌های محیطی است که در مناطق خشک دنیا نظیر ایران تولید محصول را محدود می‌نماید. در این پژوهش دانه‌های دو رقم کلزا H308) و (H420 به صورت هیدروپونیک رشد داده شدند و گیاهچه‌های حاصل در معرض غلظت‌های مختلف نمک ( mM 200، 150، 100، 50، 0) قرار گرفتند. تغییرات وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل، نشت الکترولیت‌ها از غشا و محتوای نسبی آب در پاسخ به شوری در گیاهان 20 روزه این دو رقم ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت شوری موجب کاهش وزن تر و خشک ساقه و ریشه، محتوای کلروفیل و محتوای نسبی آب و در مقابل افزایش نشت الکترولیت‌ها شد و این پاسخ ها در رقم H420 شدیدتر بود. این نتایج پیشنهاد می‌کند که حفظ محتوای نسبی آب همراه با محتوای کلروفیل بالاتر و یکپارچگی و حفظ تمامیت هرچه بیشتر غشا می‌تواند به عنوان بخشی از مکانیسم مقاومت در برابر شوری در رقم مقاوم‌تر H308در نظر گرفته شود.fa_IR
dc.format.extent219
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/2729
dc.subject: شوریfa_IR
dc.subjectرقمfa_IR
dc.subjectکلزاfa_IR
dc.subjectمحتوای کلروفیلfa_IR
dc.subjectنشت الکترولیتی و محتوای نسبی آبfa_IR
dc.titleبررسی اثر شوری بر رشد گیاهچه، میزان کلروفیل، محتوای نسبی آب و پایداری غشا در دو رقم کلزاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدبیر آموزش و پرورشfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue2
dc.citation.spage256
dc.citation.epage268


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد